ERC exigeix el 7,5% de Netflix en català per no rebutjar els pressupostos

Presentaran una esmena a la totalitat si no es garanteix també el compliment dels acords pressupostaris

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta

ERC ha advertit al Govern de Pedro Sánchez que si no blinda el català en la llei de l’audiovisual, presentarà una esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) aquest divendres. Segons ha explicat aquest dilluns la portaveu del partit, Marta Vilalta, la protecció del català és “imprescindible” en la negociació dels pressupostos; de fet, com va avançar elDiario.es, els republicans han condicionat el seu suport als comptes de l’Executiu central a què el 7,5% del catàleg de Netflix estigui en català, gallec o euskera.

El blindatge de la llengua, però, no és l’única exigència d’ERC per donar el seu vistiplau a la tramitació parlamentària dels pressupostos. Els republicans també han reclamat al Govern de Sánchez que compleixi els compromisos assolits en l’acord dels pressupostos anteriors i, en aquest sentit, l’han instat a reunir-se en el marc de la comissió bilateral per garantir l’execució pressupostària -tal com establia el pacte anterior-.

“Per obrir la negociació cal que es compleixin els acords previs i que es protegeixi el català en el marc de la legislació audiovisual a l’Estat espanyol. (…) Ara depèn d’ells que la porta s’obri o es tanqui i ens veiem forçats a presentar una esmena a la totalitat”, ha afirmat Vilalta. La portaveu d’ERC ha explicat que si s’arriba a un acord en aquestes dues demandes, els republicans no posaran impediments als pressupostos en el tràmit de les esmenes a la totalitat i deixaran per a la segona fase de negociació la resta de peticions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.