El TSJC congela el nou protocol antidesnonaments

Aragonès vol parlar-ne amb Barrientos, que ha optat per mantenir el document mentre sigui vigent la moratòria del govern espanyol

Jesús María Barrientos
Jesús María Barrientos

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aturat l’actualització del protocol d’actuació que han de seguir les administracions en casos de famílies vulnerables afectades per desnonaments, que la Generalitat de Catalunya vol actualitzar.

El president del TSJC, Jesús María Barrientos, ha rebutjat actualitzar el document mentre sigui vigent la moratòria sobre desnonaments que va aprovar el govern d’Espanya en el context de la pandèmia de la covid-19.

Barrientos, que ha destacat que la normativa canvia sovint, troba “prudent” no avançar de moment en la redacció del nou text i seguir les normes actuals. A més, ha recordat que els jutges, basant-se en els decrets vigents, poden suspendre els llançaments que afecten les persones vulnerables que no disposen d’alternativa residencial, a partir d’un informe favorable dels serveis socials.

Per la seva part, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha sol·licitat una reunió amb Barrientos per abordar la renovació del protocol. Aragonès, durant la sessió parlamentària de control al govern celebrada aquest dimecres, ha defensat el consens existent en aquesta matèria en el grup de treball creat per la Generalitat, amb representants dels departaments de la Presidència, Justícia, Interior i Drets Socials.

El president català ha assegurat que necessiten “moltes més eines per intervenir des del principi” en els desnonaments i, en resposta a la CUP, ha indicat que els tribunals són els encarregats d’aplicar el protocol.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.