Per què Laporta està contra el dret a decidir?

El president del Barça, Joan Laporta, a l'Assemblea General del club
El president del Barça, Joan Laporta, a l'Assemblea General del club

“Incomprensible i decebedora”, així qualifica la Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona la decisió unilateral de la junta directiva de Joan Laporta de desmantellar i esborrar del mapa les Penyes com a organització. Aquesta possibilitat forma part d’una de les parts de la votació prevista per a l’assemblea d’aquest diumenge, juntament amb altres reformes dels estatuts que res tenen a veure entre si, motiu pel qual grups de socis pel seu compte o com a associacions han demanat que es pugui votar per separat.

Tot indica, no obstant això, que l’extermini del moviment de penyes continuarà votant-se en el mateix pack de l’adhesió del club a la defensa de la igualtat de gènere o la creació d’una comissió d’ètica que ja existeix, però que ara es pretén elevar, graciosament, a òrgan amb capacitat d’actuar i prendre decisions, és a dir amb una aparent major autoritat per a l’acció i lluita contra les pràctiques opaques o sospitoses de la directiva, executius i empleats del club, amb abast als esportistes.

Sona tant de conya i aixecada de camisa com el nyap de sotmetre a l’aprovació temes tan sensibles i amb tants matisos i tan dispars que sembla una broma de mal gust. Res que pugui sorprendre venint d’una junta com la de Laporta que es va passar per on va voler el codi ètic en vigor per a contractar la seva germana i la seva cosina per a càrrecs rellevants dins de l’organització. Per no parlar del ‘germaníssim’, que ja comença a deixar-se veure estratègicament en algunes operacions.

El destacat d’aquesta prevista aniquilació programada de les penyes és que, bàsicament, Laporta els hi arrabassa i suprimeix el seu legítim dret a decidir, com han fet amb les 1.300 penyes del Barça, la seva pròpia organització i model democràtic, una aspiració de tota associació i que el president del FC Barcelona, Joan Laporta, reclama per al país, des de la seva poltrona en la llotja del Camp Nou, via referèndum, com el camí cap a la independència de Catalunya.

No ho vol en canvi per a les penyes que fa deu anys que treballant el projecte de la seva organització, independent i autònom, i des de 2015 fet realitat en forma de Confederació Mundial de Penyes.

La reacció davant l’assemblea per part de les penyes ha estat la de mobilitzar en silenci a la comunitat pròpia i finalment ha enviat una carta amb arguments i un posicionament molt clars demanant als socis compromissaris que votin en contra d’aquesta proposta. Els que avui tenim l’honor, però també la responsabilitat i el deure de vetllar per la història centenària i els milers de penyistes que formem part d’aquesta gran família, us volem demanar que voteu en contra de la proposta de reforma dels articles 16 i 23 dels nostres Estatuts, la qual ens retorna al passat i suprimeix el reconeixement de l’organització democràtica que hem construït.

En efecte, el comú dels penyistes del FC Barcelona considera la proposta una involució, un pas enrere i una reculada d’un col·lectiu que per la seva naturalesa i sentit progressista del barcelonisme s’ha convertit en un referent per a les organitzacions de fans i de seguidors de tot el món.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides