Illa respon Junqueras: “Per a algú d’esquerres és molt difícil votar en contra dels Pressupostos”

El líder del PSC diu que li agradaria fer comentaris sobre els comptes de la Generalitat, però no coneix "ni els detalls ni les línies mestres"

Foto: @socialistes_cat

La resposta del PSC a l’advertiment d’Oriol Junqueras de no aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat si no hi ha compliments no ha trigat a arribar. El secretari d’organització dels socialistes catalans, Salvador Illa, li ha recriminat que “alguns poden fer aquestes declaracions perquè hi ha un projecte de pressupostos del Govern d’Espanya, un projecte que per a algú que és d’esquerres és molt difícil votar en contra”. Així s’ha referit a uns comptes “amb la inversió social i en infraestructures més elevada en 40 anys de democràcia”, ha dit.

Salvador Illa ha participat aquest matí en el 40è Congrés Federal del PSOE, celebrat a València, i des d’allí ha criticat que la Generalitat encara no hagi revelat el seu projecte de pressupostos: “M’agradaria fer algun comentari, però no conec ni els detalls ni les línies mestres”. No obstant això, Illa ha reiterat a Aragonès el seu oferiment a negociar i aprovar els pressupostos del Govern en cas que els independentistes no aconsegueixin reeditar la majoria de la investidura. “Catalunya necessita uns pressupostos i per això anteposem l’interès general”, ha dit en Ràdio 4, “encara que pugui resultar sorprenent”.

Finançament autonòmic

El líder de l’oposició en el Parlament ha aprofitat també el congrés socialista per a instar el Govern de la Generalitat a participar “activament” en el debat sobre el nou model de finançament autonòmic. En qualsevol cas, ha insistit que el finançament ha de ser just sense que “ningú tingui privilegis”.

Quant a la taula de negociació entre el Govern d’Espanya i el de Catalunya, Illa ha reiterat la seva aposta pel diàleg. Així i tot, ha qüestionat que aquestes converses “neixen coixes” perquè “Aragonès no vol convocar la taula de partits” com van acordar tots dos executius. I ha afegit que se li fa “difícil” entendre al president parlar de diàleg “quan ell mateix es nega a practicar-ho entre catalans quan el primer àmbit d’acord ha de ser entre nosaltres, els catalans”.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari