Junqueras adverteix Sánchez: “No seria la primera vegada que tombem uns Pressupostos”

El líder d'ERC supedita el seu suport als comptes al compliment de les inversions

El Govern de Pedro Sánchez ha presentat aquesta setmana el seu projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2022, però la seva aprovació en les Corts no està garantida. Així li ho ha fet arribar al Partit Socialista el president d’ERC, Oriol Junqueras, poc inclinat a reeditar la majoria de la investidura sense el compromís que el pressupostat es materialitzi en inversions reals: “El govern espanyol hauria d’haver après que no és la primera vegada que ens veiem obligats a tombar uns pressupostos, que han de ser bons per a la ciutadania. I perquè siguin positius, han de ser executats. De res serveixen promeses que mai es compleixen, perquè mai es compleixen”, ha dit l’exvicepresident de la Generalitat, informa El Periódico.

El pols entre Junqueras i Sánchez té reminiscències al passat, i així li ho ha recordat el líder d’ERC: “No seria la primera vegada que ens veiéssim obligats a tombar uns pressupostos”, ha dit en referència al rebuig dels comptes públics en 2019 per part dels de Gabriel Rufián en el Congrés. Aquella negativa va desembocar en la convocatòria d’eleccions generals.

Durant el Consell Nacional d’ERC, el seu president ha incidit en què el seu partit no dona “suport als comptes d’un Govern en concret”, sinó que dona “suport als projectes que beneficien al conjunt de la societat” i, en aquest sentit, de cara als PGE del 2022, “queda molt per recórrer”.

La qüestió de fons en les reticències dels republicans és l’execució efectiva de les inversions previstes. Segons El Periódico, la mitjana de l’executat per l’Estat respecte al que es preveu en els comptes públics en els últims anys és del 67,4%, un dèficit entre allò previst i allò fet de més de 3.600 milions en sis anys.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari