Unes 3.700 persones es manifesten a Barcelona en defensa de la Hispanitat

Segons xifres de la Guàrdia Urbana, la participació ha estat notablement inferior respecte a altres anys

Foto: @PPCatalunya

La manifestació en defensa de la Hispanitat en el Dia de la Festa Nacional ha congregat a Barcelona a unes 3.700 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana recollits per TV3. PP, Vox i entitats en defensa de la unitat d’Espanya com Convivència Cívica Catalana i Catalunya Suma per Espanya han encapçalat una marxa sota el lema “Junts pel que ens uneix: Espanya i la Hispanitat”. Cs s’ha desmarcat de la mobilització.

En un ambient familiar i amb una àmplia presència de banderes espanyoles, els manifestants s’han dirigit pel Passeig de Gràcia fins a Plaça Catalunya, on han llegit un manifest en defensa dels símbols espanyols i de la llengua castellana.

El secretari general del PP de Catalunya, Santi Rodríguez, ha assenyalat: “Ens trobem amb una Generalitat que manté les hostilitats contra una part molt important de Catalunya, i davant això Pedro Sánchez s’ha posat de perfil i està ignorant a la majoria de catalans”.

Grupuscles

Més enllà de Vox, els grups de l’extrema dreta més radical s’han tornat a congregar un any més -en 2020 la pandèmia ho va impedir- en la zona de Montjuïc. El lema dels feixistes resava “Gloria i honor als nostres herois de 1492″.

Contramanifestació

Per part seva, partits i entitats de l’esquerra independentista com la CUP, Arran i BCN Antifeixista s’han concentrat en Plaça Universitat i s’han dirigit fins a Sants entre proclames antiespanyolistes i de crítica al genocidi indígena ocorregut després de la conquesta d’Amèrica. Els antiavalots dels Mossos d’Esquadra han controlat en tot moment la manifestació per a evitar possibles trobades amb grups d’ideologia contrària

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides