El PSC negociarà els Pressupostos amb el Govern “sense condició prèvia” si la CUP els rebutja

El líder de l'oposició, Salvador Illa, es compromet a aportar un enfocament constructiu en una possible negociació

El Govern de la Generalitat trobarà un baló d’oxigen en el PSC si la CUP decideix votar en contra dels Pressupostos de la Generalitat de 2022. El líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, ha confirmat en una entrevista amb l’Agència EFE que negociarà els comptes amb Pere Aragonès sense establir cap mena de condició prèvia en relació a l’independentisme, sempre que sigui necessari.

“Tindrem un enfocament constructiu. Vull que hi hagi uns Pressupostos, encara que siguin uns Pressupostos amb els quals no estiguem d’acord en algunes coses”, ha dit l’exministre de Sanitat. Salvador Illa ha reivindicat que Catalunya necessita aprovar el projecte perquè “estem amb un pressupost prepandèmic”, en relació a la pròrroga dels comptes de 2019 pel recent canvi en el Govern.

No obstant això, el president Aragonès continua confiant a reeditar la majoria independentista que li va investir al maig per a aprovar el projecte pressupostari. Això passarà per negociar les possibles línies vermelles que pugui plantejar la formació anticapitalista.

Pere Aragonès ha assegurat que el Govern aprovarà els Pressupostos de la Generalitat per a 2022 la primera setmana de novembre i després els portarà davant el Parlament, “amb l’objectiu que puguin estar vigents l’1 de gener de 2022”.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari