Aragonès afirma que “Catalunya tornarà a votar”

ERC s’ha abstingut aquest dijous en la votació d’una proposta de resolució sobre un nou referèndum, plantejada per la CUP

Discurs del president Pere Aragonès
Discurs del president Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que “Catalunya tornarà a votar”, i ha fet una crida a la unitat de les forces independentistes, en un discurs pronunciat aquest divendres a primera hora per motiu del quart aniversari del pseudoreferèndum d’independència votat l’1 d’octubre del 2017.

Acompanyat dels membres del seu govern durant la seva declaració institucional al recinte de la Maternitat de Barcelona, un dels punts de participació de l’1-O, el president català ha presentat el seu govern com un “hereu” d’aquella votació i ha afegit que “es compromet a continuar el camí cap a la independència”.

Aragonès ha fet aquest discurs l’endemà que el seu partit, ERC, s’abstingués en la votació d’una proposta de resolució de la CUP sobre la celebració d’un referèndum d’independència aquesta legislatura encara que no s’assoleixi un acord amb el govern espanyol. El soci de govern d’ERC, Junts, va votar contra la proposta.

El president de la Generalitat, no obstant això, sosté que el referèndum és la “proposta inevitable si es vol resoldre el conflicte polític”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides