Goirigolzarri: “La tecnologia ha de ser l’eina per millorar la societat”

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha reclamat la necessitat que tots els actors dels serveis bancaris es regeixin per les mateixes regles: “Perquè el procés de transformació i d’inversió en tecnologia i innovació creï valor a mig termini, necessitem que les regles del joc, la regulació, siguin les mateixes per a tots aquells que duguin a terme la mateixa activitat, independentment de quin sector procedeixin. En cas contrari, es generarà una arbitrarietat reguladora que, com hem vist en el passat, pot posar en perill el sistema financer global”.

Durant el seu discurs d’inauguració del WSBI Innovation Forum, organitzat per CaixaBank i l’Institut Mundial de Caixes d’Estalvis i Bancs Minoristes (WSBI, per les seves sigles en anglès), Goirigolzarri ha destacat els grans avantatges que la innovació suposa per al sector bancari en un entorn de transfomació digital: “L’ús de la tecnologia i la digitalització és una important eina que tenim al nostre abast per superar els reptes del sector bancari mundial, però cal tenir en compte que la tecnologia esdevé un avantatge competitiu només si es posa al servei dels ciutadans i dels clients, millorant la seva experiència i facilitant-los la vida”.

Per a Goirigolzarri, la “tecnologia no pot ser un fi en si mateixa, sinó que ha de ser l’eina per millorar la societat”, i ha recordat els reptes que pot comportar: “Encara que des del sector bancari es veu la tecnologia com una gran aliada, ja que permet oferir el millor servei als clients i millorar l’eficiència, també ha rebaixat les barreres d’entrada al sector a nous actors”, la qual cosa comporta la necessitat d’homogeneïtzar la regulació per a tots els actors que intervenen en la indústria dels serveis financers.

 

Innovation Forum WSBI 2021

El president de CaixaBank ha estat l’encarregat d’inaugurar el fòrum anual WSBI, que enguany porta com a títol ‘L’horitzó de la (r )evolució bancària’, i que tindrà lloc en format virtual al llarg de tres dimecres consecutius: 29 de setembre i 6 i 13 d’octubre. Per a Goirigolzarri, aquest tipus de trobades sectorials són necessàries per avançar en la millora de la indústria: “El debat sobre el paper de la tecnologia i la innovació en el sector bancari ha de fer-se amb la perspectiva de compartir i intercanviar les millors pràctiques perquè, sens dubte, la millor manera d’impulsar la innovació és a través de la col·laboració”.

En aquest sentit, Chris de Noose, director general del WSBI, ha destacat que “els bancs se situen en plena intersecció de la interacció amb el client i l’aprofitament del big data i les tecnologies de la informació. Tenim potencial per col·locar-nos a l’avantguarda de la innovació i espero que aquest fòrum sigui un dels catalitzadors que ajudin a alliberar tot aquest potencial”.

Per la seva banda, José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, ha apuntat que la revolució digital està afectant a tots els sectors econòmics i a tots els països, i la pandèmia ha accelerat els seus efectes, la qual cosa ha obligat el sector de la banca minorista a dur a terme un gran esforç de transformació: “CaixaBank és un gran exemple d’aquest esforç, amb els canals digitals més innovadors, que avui utilitzen el 70% dels nostres clients”.

 

Defensa de la sostenibilitat

En el seu discurs, Goirigolzarri també ha volgut llançar un missatge a tot el sector, perquè junt pugui treballar en la defensa de la sostenibilitat, sense deixar a ningú enrere: “Estem ja en una fase de recuperació, però cal destacar que aquesta recuperació porta amb ella més desigualtats, que incrementaran la bretxa ja existent entre les diferents economies mundials”. Ha apuntat, a més, que “com a societat hem de tenir l’ambició d’aprofitar la gran oportunitat que tenim davant nostre per crear, junts, una economia i una societat més resilient, que sigui capaç de superar els grans reptes als que ens enfrontem”.

Per això, Goirigolzarri ha defensat que “hem de comprometre’ns a defensar la sostenibilitat i la millora del medi ambient, i hem de treballar per incrementar la cohesió social, ja que la millor manera d’assegurar el progrés mundial és que la recuperació econòmica arribi a tots els països i a totes les persones”.

A la primera sessió del WSBI Innovation Forum 2021, centrada en la banca minorista, també han participat Chris de Noose i Peter Simon, directors generals del WSBI; i Carme Artigas, secretària d’Estat per a la digitalització i la IA del Govern d’Espanya, entre altres reconeguts directius i experts del sector.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari