Sant Julià de Ramis vota l’1 d’octubre a qui paga impostos

L’Ajuntament i l’ANC promouen una votació vinculant sobre la “sobirania fiscal”

L'1-O del 2017 al pavelló de Sant Julià de Ramis
L'1-O del 2017 al pavelló de Sant Julià de Ramis

L’Ajuntament de Sant Julià de Ramis (Gironès) commemorarà el quart aniversari del pseudoreferèndum d’independència de l’1-O celebrant una votació sobre la “sobirania fiscal” del municipi.

Es tracta d’una consulta, en la línia promoguda per la campanya de l’ANC “Jo pago a Catalunya”, en la qual els veïns majors de 16 anys podran votar si volen que l’Ajuntament, a partir del primer trimestre del 2022, liquidi els impostos a l’Agència Tribuària de Catalunya (ATC) i no a la Hisenda espanyola.

Segons publica Vozpópuli, cada cop menys contribuents paguen impostos a través de l’ATC i opten directament per l’Agència Tributària espanyola: van ser 192 l’any 2018, 143 l’any 2019 i 98 el 2020.

La consulta, que els organitzadors presenten com a vinculant i que es repeteix des de fa tres anys, se celebrarà al pavelló municipal entre les 16h i les 20h.

Aquest municipi, governat per ERC, va ser un dels escenaris clau de l’1-O del 2017, ja que era la localitat on havia de votar l’aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el qual va optar per fer-ho, finalment, a Cornellà de Terri, per evitar el dispositiu policial.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides