Indignació dels sindicats de Mossos per la violencia contra els agents

SME i USPAC carreguen contra el silenci del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena

Joves perseguint mossos i agents locals de Tiana
Joves perseguint mossos i agents locals de Tiana

Els sindicats de Mossos d’Esquadra han expressat la seva indignació per la violència que es troben quan treballen per dissoldre botellots i l’actitud de les institucions catalanes, després de les imatges que es van produir durant la festa major de Tiana, on mossos i agents locals van haver de fugir d’un grup de gent que els va increpar i els va llançar objectes.

El Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) denuncia una “escassetat d’efectius, mancança de materials, falta de respecte patrocinada en massa casos per estaments governamentals i judicials”, així com “massa silencis i inacció d’aquells que ens governen i ens han de defensar”. “Tot plegat, esperpèntic, vergonyós, i lamentable”, expressa en un comunicat que interpel·la el Parlament de Catalunya, el govern de la Generalitat -i, en concret, el Departament d’Interior-, els Ajuntaments i els jutjats.

En la mateixa línia, la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC), en un comunicat titulat “El triomf del caos”, retreu al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena (ERC), el “silenci” sobre fets com els de Tiana. Aquest sindicat també carrega contra els comandaments dels Mossos, als quals acusa de donar una resposta tèbia que consideren que seria una altra “si es dignessin a posar-se l’uniforme i treballar un cap de setmana en torn de nit”.

En particular, lamenta el paper dels que han aparegut en els mitjans de comunicació, als quals acusa de ser “professionals de la hipocresia”. A més, titlla els “filòsofs-tertulians” que han criticat l’actuació policial en programes de televisió i ràdio d'”autèntics manipuladors de l’opinió pública”.

El Sindicat de Comandaments de les Policies Locals de Catalunya (Sicpol), per la seva part, ha exigit “decisions polítiques immediates” contra l’hostilitat que pateixen els agents policials, que aquesta organització afirma que ha pujat de manera “exponencial” en les intervencions en festes als carrers.

Sicpol, que atribueix la violència contra els agents a una minoria, lamenta que estan “desbordats” per l’increment dels botellots i advoca per reforçar les plantilles dels cossos policials mitjançant col·laboracions amb policies locals o amb efectius de seguretat privada. A més, proposa que es reobri l’oci nocturn per “pal·liar” l’auge dels comportaments violents.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides