Rússia: “Estem a favor de la integritat territorial d’Espanya”

El ministre conseller de l'ambaixada russa afirma a 'El Mundo' que donen suport a l'Estat, no a Puigdemont

El ministre conseller de l'ambaixada russa a Espanya, Dimitry Sokolov

El ministre conseller de l’ambaixada russa a Espanya, Dimitry Sokolov, ha assegurat que Rússia no dona suport ni al projecte independentista català ni a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. En una entrevista a El Mundo, Sokolov ha negat la veracitat de les informacions publicades pel New York Times i ha assegurat que “donem suport” a l’Estat.

Rússia està a favor de la integritat territorial d’Espanya i que els seus problemes interns es resolguin segons les seves lleis“, ha assegurat el ministre conseller de l’ambaixada, que ha afegit que Puigdemont “no és a Rússia, sinó a Bèlgica”. Sokolov ha afirmat que les informacions que s’han publicat al respecte “són mentida”, i ha assenyalat que “en general, moltes informacions que es publiquen a Espanya sobre Rússia ho són”.

El ministre conseller de l’ambaixada russa ha recordat la “indignació” de la premsa a Espanya quan el ministre d’Exteriors rus, Sergei Lavrov, va dir a l’alt representant de la UE per Política Exterior, Josep Borrell (PSOE), que el cas dels presos del procés és un exemple de “decisions judicials motivades políticament”, i ha assegurat que Rússia reclamava respecte per les decisions de la justícia del país, de la mateixa manera que ho fa Espanya. “Els periodistes han de dir la veritat”, ha remarcat Sokolov.

(Visited 146 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari