El govern d’Espanya confirma la sisena pròrroga dels ERTO

La vicepresidenta i ministra de Treball anuncia que la vigència anirà més enllà del 30 de setembre

Yolanda Díaz
Yolanda Díaz

Yolanda Díaz, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, ha assegurat en una entrevista a La Hora de la 1, de TVE, que la vigència dels expedients de regulació d’ocupació (ERTO) es mantindrà més enllà del 30 de setembre, la data que s’exhauria la darrera pròrroga d’aquest mecanisme.

“Vull enviar un missatge de tranquil·litat: hi haurà pròrroga”, ha anunciat Díaz sobre una mesura a la qual s’acullen actualment 227.000 treballadors a Espanya.

La vicepresidenta també ha tornat a afirmar que la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) es produirà ben aviat. La també vicepresidenta i titular d’Economia, Nadia Calviño, havia avançat que els efectes de l’increment del SMI es notaran durant el darrer trimestre d’aquest any.

D’altra banda, Díaz ha advocat per “repensar” en clau ecològica l’ampliació de l’aeroport del Prat, suspesa aquesta pel govern espanyol, i convocar la mesa institucional sobre aquesta qüestió. La vicepresidenta ha afegit que l’ampliació que s’havia previst no era compatible amb l’estratègia d’economia verda remesa per l’executiu espanyol a la Unió Europea.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.