Foment titlla la Generalitat “d’irresponsable” per la suspensió de l’ampliació de l’aeroport

La patronal carrega contra l'Executiu català i l'insta a mostrar un "suport unànime" al projecte d'Aena

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre

Foto: @FomentTreball

La patronal catalana Foment del Treball ha criticat amb contundència l’actitud del Govern de la Generalitat en la negociació per l’ampliació de l’aeroport del Prat, i l’ha assenyalat com el principal responsable de la suspensió del projecte. Durant la roda de premsa d’aquest dijous, el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha expressat la “indignació i perplexitat” dels empresaris davant la postura de l’Executiu català, a qui ha acusat “d’irresponsabilitat” i “negligència”.

El president de la patronal ha advertit a la Generalitat que “no es quedaran de braços plegats” davant la seva actitud, i que es mobilitzaran per impedir que aquesta situació causi “la ruïna econòmica de Catalunya”. Sánchez Llibre també ha criticat que el debat se centrés en l’espai natural de La Ricarda perquè, a parer seu, “s’està confonent l’opinió pública”. Segons ha comentat, aquest espai natural té un valor mediambiental que es pot compensar amb altres tipus d’inversions i, a més, ha insistit que el projecte es durà a terme sota els criteris exigits per la UE.

Sánchez Llibre ha considerat que “no es pot admetre” que l’ampliació es paralitzi durant cinc anys, com ha comentat el president d’Aena, Maurici Lucena, i ha instat el Govern de la Generalitat a mostrar un “suport unànime” a l’ampliació de l’aeroport. “Dialoguin i pactin. Tinguin una sola veu”, ha reclamat el president de Foment, que ha assegurat que “Catalunya necessita aquesta inversió en la generació de riquesa i llocs de treball, que podrien ser al voltant de 350.000 llocs de feina entre directes i indirectes”.

Els empresaris catalans també han lamentat la “manca de cohesió interna” del Govern central, i han assenyalat a la vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz, per oposar-se al projecte en defensa de La Ricarda, una actitud que Sánchez Llibre ha considerat una “deslleialtat intolerable” a l’Executiu de Pedro Sánchez. Els consistoris dels municipis afectats, com l’Ajuntament de Barcelona i el del Prat de Llobregat, també han rebut crítiques per la seva negativa a l’ampliació i el president de Foment, preocupat per si “estem a punt de fer un ridícul internacional”, ha fet una crida perquè totes les administracions reprenguin el diàleg sobre el projecte.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides