El govern planteja que el SMI pugi 15 euros enguany i 31 euros el 2022 i el 2023

La legislatura conclouria amb un salari mínim de 1.027 euros si s'aplica l'increment, que no convenç ni la patronal ni els sindicats

La ministra de Treball, Yolanda Díaz
La ministra de Treball, Yolanda Díaz

El govern espanyol ha concretat l’increment del salari mínim interprofessional (SMI) que ha anunciat aquest dimecres al matí el president Pedro Sánchez, segons han explicat els sindicats: són 15 euros més enguany, fins als 965 euros, i 31 euros més cadascun dels dos anys vinents, fins a assolir la xifra de 1.027 euros quan finalitzi la legislatura.

Els sindicats i la patronal no s’han mostrat convençuts sobre els increments després de la reunió celebrada aquest dimecres amb el Ministeri de Treball. Els representants sindicals consideren insuficient la pujada del SMI davant l’actual inflació, perquè no protegeix el poder adquisitiu dels treballadors. UGT, de fet, advocava per una pujada de 25 euros enguany. Les patronals CEOE i Cepyme han rebutjat la proposta, adduint que l’escenari actual és d’incertesa i que existeix el risc de contraure l’ocupació.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha defensat que la pujada del SMI és la millor garantia de la recuperació justa, de la qual fa bandera el president Sánchez, i que s’està negociant la pujada amb patronal i sindicats per aplicar-la “amb caràcter immediat”, com ha avançat aquest dimecres el mateix cap de l’executiu central.

Fonts de Treball citades per El Periódico, però, neguen que s’hagi presentat cap proposta concreta i assenyalen que el secretari d’Estat d’Ocupació, Joaquín Pérez Rey, només s’ha referit a les xifres de 15 i 22 euros com a mitjanes del que va plantejar la comissió d’experts en un informe del juny. En canvi, tant els representants d’UGT i de la CEOE consideren que s’ha plantejat efectivament una proposta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides