Qui pensa boicotejar l’ofrena floral del Front Nacional de Catalunya a Rafael de Casanova?

Black Bloc Catalunya.  Aquest grup, que s’ha donat a conèixer fa unes setmanes i que es defineix com una organització “d’acció directa amb mètodes de guerrilla urbana”, ha convocat els seus seguidors a boicotejar l’ofrena floral al monument a Rafael de Casanova prevista pel Front Nacional de Catalunya (FNC) a les 9:30 del proper 11 de setembre. Black Bloc Catalunya havia previst organitzar una manifestació a les 20 hores a l’Estació de França, amb el lema “Viurem lliures o morirem”, però en veure la convocatòria de l’acte del FNC van publicar aquest text al seu canal de Telegram: “Finalment, després d’un intens debat, hem decidit que la nostra presència s’avançarà d’hora. Ens trobarem tots a les 9:30 al Monument a Rafael de Casanova per fer fora tota la púrria feixista que ens envolta. No marxarem fins que ells marxin”.

En un missatge posterior, també a Telegram, s’explicava la raó d’aquesta acció: “Un dels motius del Black Bloc és sortir a lluitar contra el feixisme. El FNC és un partit feixista, hereu de Plataforma X Catalunya (un partit racista i xenòfob). Per tant cal que siguem molts i evitar que segueixin escampant els seus discursos misògins”.

Al FNC són conscients del conflicte que es viurà davant l’estàtua de Rafael de Casanova. Al perfil de Twitter, Eric Casas Riera, que es presenta dient “Farem la DUI de Catalunya. In memorial Lluís Maria Xirinachs”, escrivia aquest diumenge aquesta recomanació: “No responeu a cap provocació d’ACABemlapartida ni de Black Bloc. Estan avisant per Telegram que volen fotre merder als vostres actes. Tingueu calma i no permeteu que les càmeres enregistrin cap show”.

Moltes ofrenes florals de la Diada han estat tenses els darrers anys. Aquest 2021, també ho seran. I les càmeres ho enregistraran.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.