El govern espanyol aprova el decret llei per a la reforma de les pensions

La reforma contempla la revaloració amb l'IPC i incorpora incentius per allargar l'edat de jubilació

El Consell de Ministres ha inaugurat el nou curs polític aprovant el decret llei per a la reforma de les pensions, el pas previ per traslladar el text al Congrés dels Diputats. La norma ha estat consensuada amb els sindicats de Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT), juntament amb la patronal CEOE, i ha estat definida com “una de les més importants de l’última dècada en matèria de diàleg social”.

El principal canvi consisteix a lligar la revaloració de les pensions a l’Índex de Preus al Consum (IPC), una proposta que havia quedat enterrada amb l’última reforma impulsada pel PP l’any 2013. La norma també incorpora incentius per allargar l’edat de jubilació i reforçar l’estructura d’ingressos de la Seguretat Social.

Així, la norma suprimeix els aspectes més polèmics de la reforma aprovada pel govern de Mariano Rajoy el 2013: l’índex de revaloració de les pensions (IRP), que limitava la seva pujada anual a un 0,25% en situacions de dèficit i l’anomenat factor de sostenibilitat, que serà reemplaçat per un nou mecanisme d’equitat intergeneracional.

La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, ha recordat que aquestes reformes formen part dels compromisos adquirits amb la Comissió Europea en el marc del programa de recepció de fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides