Puigdemont, Comín i Ponsati fitxen una productora audiovisual perquè els faci vídeos de promoció

Els tres eurodiputats han contractat l’empresa Persistirem, que ha realitzat campanyes a favor del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i de la llibertat del raper Valtonyc

Imatge del documental 'Primera parada' encarregat per l'associació Dretadecidir.com a documentalistes de Persistirem Multimedia

Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han contractat els serveis de la productora audiovisual Persistirem Multimedia SCCL perquè els faci vídeos promocionals del seu treball al Parlament europeu. Així ho han fet constar als seus perfils al web de l’Eurocambra en l’apartat dedicat a “proveïdors de serveis”. El reglament del Parlament europeu indica que aquests proveïdors de serveis “són persones físiques o jurídiques que hagin subscrit contractes de servei amb els membres per ajudar-los en l’Estat membre en el qual van ser elegits. Els serveis que es prestaran han d’estar orientats, detallats i directament relacionats amb l’exercici del mandat parlamentari del diputat. Aquests contractes es regeixen per la legislació nacional de l’Estat membre”.

Persistirem Multimedia SCCL és una productora de pel·lícules, vídeos i documentals que va ser creada fa uns cinc anys i mig, tot i que al seu web hi recull treballs fets amb anterioritat, i que té seus a Barcelona i Olesa. Ha realitzat diversos documentals i campanyes audiovisuals vinculades al procés independentista. Està presidida per Erol Illeri i fa servir la marca Bonobo films. El 2015 documentalistes de Persistirem van realitzar “Primera parada” per encàrrec de l’associació Dretadecidir.com, amb la idea de donar a conèixer a l’estranger la voluntat de celebrar un referèndum a Catalunya sobre la possibilitat que es convertís en un nou estat de la Unió Europea.

Al portal de Bonobo films hi apareix el documental “Llach. Mai no ha mancat el teu alè” (2011) i diverses vídeos de campanyes reflectides en l’apartat “Projectes socials”. Entre aquests vídeos hi ha #votarem, “un anunci en suport del referèndum de l’1 doctubre des de la perspectiva de les persones nouvingudes” i #FreeValtonyc, on uns quants actors i actrius demanen la llibertat del raper que viu a Waterloo, amb Carles Puigdemont i Toni Comín, després de fugir d’Espanya on té pendent de complir una condemna de tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, calúmnia i injúries greus a la Corona.

TV3 va emetre l’any passat dos documentals de Persistirem Multimedia SCCL: “Better in Beirut than in Paris”, el 4 de novembre, i “Encara hi ha algú al bosc”, el 10 de febrer. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va pagar a la productora 12.000 euros pels drets d’emissió del primer i 11.500 pels del segon. Albert Lloreta, productor executiu de documentals d’aquesta empresa, va rebre 1.750 euros per participar com a tertulià del programa Tot es mou, d’Helena García Melero, entre gener i juliol de 2021.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides