Quina aplicació fan servir els mossos per investigar el contingut dels telèfons mòbils requisats?

El programari Oxygen Forensics obert al telèfon mòbil de Tarik D. El Hajji

Oxygen Forensics. Ho va denunciar Tarik D. El Hajji en un tuit el passat 4 d’agost. Hi deia “com molts sabreu, fa un parell de dies els gossos em van tornar el mòbil amb la mala sort que es van deixar el programari d’espionatge obert”. Aquest programari era Oxygen Forensics, una aplicació que permet extreure dades de tota mena de dispositius, especialment de telèfons mòbils.

El Hajji utilitza el perfil de Twitter Fènix, on es presenta com a “encausat 16F Comissaria de Vic”. El 16 de febrer, un grup de persones va atacar violentament la comissaria de Vic per protestar contra la detenció de Pablo Hasél i El Hajji està encausat per aquella acció, arran de la qual dotze mossos d’esquadra van resultar ferits.

Un portaveu dels mossos va confirmar que s’havia utilitzat aquest programari per “fer el buidatge del mòbil” però va assegurar que en cap moment s’havia fet espionatge a través de l’aparell. El Hajii desconfia d’aquesta explicació i en altres missatges a Twitter es preguntava: “Qui m’assegura a mi que no faran enllaços amb altres amigues i amics activistes i les perseguiran per motius ideològics?” o “Fins quan hem de deixar que atemptin contra la nostra intimitat??”. A mes, s’ha queixat que li van tornar el telèfon espatllat i que les reparacions li han costat 146 euros.

Entre les persones i col·lectius que s’han solidaritzat amb Tarik D. El Hajji hi ha Roger Español, candidat a senador de JxCat, i els CDR de Vic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides