‘Bricoheroes’ manté al seu instagram el video masclista que es va eliminar del programa que va tancar la temporada

Després de l’expedient del CAC perquè contenia publicitat prohibida es va eliminar el botó de youtube del portal de TV3 però no el de la xarxa que permet compartir imatges i vídeos

Portal d'instagram del programa 'Bricoheroes' de TV3, amb el vídeo del gag masclista eliminat de youtube

El 7 de març, la vigília del Dia Internacional de les Dones, el programa Bricoheroes en la seva emissió pel canal de Youtube de TV3 va tancar la temporada amb un vídeo que acabava amb l’aparició d’una jova vestida amb un petit bikini i caminant amb unes sabates de talons prims i alts. Aquesta dona s’acostava als presentadors Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez i els entregava un suposat premi “al programa menys paritari de la història de TV3”. Finalment, els tres posaven en silenci i somrients davant la càmera, i Peyu s’adreçava a la dona: “Bueno, dos petons ja que hi som, no? trempada”. Els dos homes reien mentre la dona en bikini mantenia un somriure forçat.

Aquest vídeo va provocar nombroses queixes de col·lectius feministes. La periodista feminista Isabel Muntané, del col·lectiu On són les dones, es va adreçar directament a TV3: “Molta campanya #somdones i es permeten programes com #bricoheroesTV3 que se n’enfoten de les dones i de la falta de paritat. Dues temporades, cap dona en un lloc rellevant. Tanquen sexualitzant, objectivitzant les dones”. Muntané és actualment la responsable de Comunicació del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, del qual n’és titular Tània Verge.

Arran de l’escàndol, el director de TV3, Vicent Sanchis, va fer eliminar del web de la televisió pública la part del programa en el que apareixia aquest gag que es va substituir per una foto fixa dels dos presentadors sobre els rètols de comiat. La durada del capítol va quedar reduïda a 16 minuts i 24 segons quan solen durar uns 20 minuts.

Aquell 7 de març, però, al portal d’Instagram de Bricoheroes hi van penjar precisament el tros eliminat del vídeo de youtube. Sanchis no l’ha fet eliminar. Continua accessible, amb un missatge on s’hi llegeix “hem hagut d’esperar dues temporades, però al final ens han reconegut la feina ben feta. Esperem que sigui el primer de molts premis més!” i, aquest dissabte 31 de juliol, tenia 33.856 visites.

El portal de Bricoheroes al web de TV3 tenia des del principi botons d’accés als canals de youtube i instagram del programa. El botó de youtube va desaparèixer fa uns dies després que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) obrís un expedient a la CCMA per la publicitat indeguda i prohibida inclosa a Bricoheroes. El botó d’instagram encara hi és. Tothom que vulgui veure el polèmic gag masclista ho pot fer des del portal de TV3.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides