Quin home de confiança de Puigdemont deixa el Departament d’Interior?

Albert Ballesta, en el centre de la imatge, aquest mes de juny
Albert Ballesta, en el centre de la imatge, aquest mes de juny

Albert Ballesta, l’efímer successor de Carles Puigdemont a l’alcaldia de Girona, ha tancat la setmana passada la seva darrera etapa com a director dels Serveis Territorials a Girona de la Secretaria General del Departament d’Interior de la Generalitat.

Una resolució amb data del 15 de juliol, publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) aquest dia 20, anuncia la destitució de Ballesta. El Punt Avui havia publicat fa uns dies que el seu destí podria ser el mateix càrrec en el departament de Justícia, però encara no consta cap nou nomenament de Ballesta al DOGC.

Sigui com vulgui, el canvi era previsible: Convergència i els partits que l’han succeït han governat els darrers anys el Departament d’Interior, que d’ençà del canvi de govern controla ERC, amb l’exPSC Joan Ignasi Elena al capdavant.

Ballesta va ser alcalde de Girona durant un mes i mig, del 25 de gener al 8 de març del 2016. La seva arribada a l’alcaldia va ser controvertida, ja que era el 19è de la llista electoral i van haver d’obrir-li pas tots els candidats que el precedien, renunciant a ser regidor o alcalde, segons el cas.

Finalment, després d’haver governat en minoria i de no ser capaç d’aprovar el cartipàs i els sous dels càrrecs de confiança, va plegar i, aixó sí, va poder tornar al càrrec de responsable territorial d’Interior, que ha ocupat de manera gairebé ininterrompuda des del 2011 fins ara. Marta Madrenas va assumir l’alcaldia des de llavors.

Darrerament, d’altra banda, Ballesta ha format part de la llista que va presentar a Girona JxCat en el 22è lloc, després d’haver quedat setè a les primàries. En el passat, va ser candidat de CiU i, abans, periodista del diari El Punt, com Puigdemont.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.