TV3 encarrega per 78.000 euros un documental a Sàpiens, capaçalera del grup mediàtic d’Oriol Soler

‘Batalla monumental’, realitzat també per l’empresa del membre de l’estat major impulsor del procés independentista, tindrà una segona temporada a la televisió que dirigeix Vicent Sanchis

Oriol Soler, al programa 'FAQs', de TV3, el 31 d'octubre de l'any passat

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha encarregat a l’empresa Sàpiens, propietat d’Oriol Soler, un dels membres destacats de l’estat major que ha impulsat des de l’ombra el procés independentista, un nou documental, que costarà 77.988 euros. El títol provisional d’aquest documental és Bruixes, la gran mentida. És el segon contracte que ha obtingut aquest any Sàpiens per un producte audiovisual que emetrà TV3. L’11 de juny, la CCMA va comunicar que l’empresa d’Oriol Soler havia estat una de les beneficiàries del repartiment dels sis milions que el Departament de Cultura li havia donat “pel foment d’obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació”. Aquest ajut servirà perquè es faci una segona temporada del programa Batalla monumental.

És el segon any que Cultura dona sis milions a la CCMA perquè financi programes i projectes de nova creació. Batalla monumental no és de nova creació però en aquesta segona convocatòria s’ha incorporat la possibilitat que es financin segones temporades de programes subvencionats en la primera. Els vuit programes de Batalla monumental van costar 400.488,10 euros l’any passat.

El 2020, TV3 va adquirir quatre documentals de la factoria d’Oriol Soler: Sobreviure al directe, Altsasu, El Perich, el gat i el mirall i El secret atòmic de Franco. Van costar uns 205.000 euros. En total, doncs, Sàpiens va ingressar més de 600.000 euros gràcies als seus contractes amb la CCMA.

Oriol Soler està establint connexions amb altres productores i empreses per ampliar el seu poder empresarial i mediàtic. Juntament amb Minoria Absoluta ha produït el llibre 15 anys Polònia i des del 2019 editen conjuntament les revistes d’història Sàpiens i El Món d’ahir. Els seus contactes amb l’aparell administratiu de la Generalitat donen molts fruïts econòmics. L’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) va aprovar, el 15 de desembre de l’any passat, l’entrega de 496.961,69 euros a Sàpiens i Mayoproduccions per la realització de la pel·lícula Escanyapobres. Presidència de la Generalitat li va donar 95.500 euros a aquesta empresa perquè publiqui una Història de la Publicitat a Catalunya. Els departaments de Justícia i Educació i Ferrocarrils de la Generalitat també van finançar projectes de Sàpiens.

El 30 de juny, el grup Som d’Oriol Soler, que inclou Sàpiens, es va fusionar amb la cooperativa Abacus. Aquesta cooperativa té prop de 600 treballadors i quasi un milió de socis. Som té uns 80 treballadors. Soler va camí de convertir-se en un magnat de la comunicació a Catalunya. Mentre, està sent investigat per la seva presumpta implicació en el finançament irregular del procés independentista i de les despeses ocasionades a l’estranger pels dirigents que hi han fugit, entre ells l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides