Aragonès desvincula diàleg i el vot d’ERC als pressupostos de Sánchez

"Un referèndum sobre l'Estatut no és la solució, una de les opcions ha de ser la independència", defensa el president

Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha descartat que la posició d’Esquerra Republicana en els Pressupostos espanyols hagi d’anar vinculada a com es desenvolupa la taula de diàleg entre la Moncloa i la Generalitat. En una entrevista a El Periódico, ha defensat les dues línies d’acció dels republicans per separat: la del Congrés i la del diàleg, que ha definit com a “la discussió entre dos països que tenen un problema”.

El president insisteix en la necessitat d’un referèndum per resoldre el conflicte. A Aragonès no li val però qualsevol mena de consulta: “Un referèndum sobre l’Estatut no és la solució, una de les opcions ha de ser la independència”.

Preguntat per les acusacions que l’assenyalen per rebre la “tutela” d’Oriol Junqueras, el president ha reconegut que és una qüestió que li fa “gràcia”. Ha descartat que rebi cap classe de tutela per part de ningú i ha dit que és una qüestió que es menciona “per interès partidista”. “Treballo molt a gust al Palau de la Generalitat i és al Parlament a qui he de retre comptes”, ha dit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides