Aragonès anuncia una pla de 917 milions contra l’atur

El president de la Generalitat enfoca la iniciativa, pagada amb fons comunitaris i estatals, a la contractació de joves, dones, persones discapacitades i majors de 45 anys

El president Pere Aragones i el conseller Roger Torrent
El president Pere Aragones i el conseller Roger Torrent

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat la inversió “més ambiciosa” mai feta a Catalunya en polítiques contra l’atur, que ha xifrat en 917 milions d’euros, en una compareixença a Vilanova i la Geltrú. Aragonès ha especificat que d’aquest pla de xoc se’n beneficiaran 112.000 joves, 263.000 dones. 141.000 persones de més de 45 anys i 65.500 persones amb discapacitat. En total, 496.802 persones que formen part de col·lectius que “més estan patint la crisi”, segons ha afirmat.

Entre les mesures presentades pel president català aquest dijous, juntament amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, hi ha ajuts de 5.000 euros o més per a les empreses per cada any que contractin un empleat jove o major de 45 anys, que el govern català pretén que beneficiïn 50.000 persones, 25.000 de cadascuna d’aquestes franges d’edat. També han anunciat formació i ajudes a la contractació destinades a dones joves, famílies monoparentals i persones de més de 55 anys, així com cursos per a les persones inscrites en el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), les persones en situació de vulnerabilitat i discapacitades.

El conseller Torrent ha dit que la iniciativa representa un increment del 72% en la inversió en polítiques actives d’ocupació, ja que la xifra de l’exercici anterior va ser de 593,5 milions d’euros. Torrent ha xifrat el total destinat a impulsar l’ocupació, sumant-hi iniciatives anteriors dirigides als autònoms i als afectats per ERTO en el marc de la crisi de la covid-19, a 1.436 milions d’euros.

Els diners d’aquest pla de xoc contra l’atur procedeixen dels fons comunitaris, del govern central i de la mateixa Generalitat. La meitat, aproximadament, procedeixen dels fons repartits per la Conferència Sectorial d’Ocupació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides