Nou judici a Valtònyc per amenaces contra la Guàrdia Civil en un concert

La fiscalia reclama pena de presó per al raper per un presumpte delicte de provocació per cometre atemptat

Valtònyc
Valtònyc

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número dos d’Estepa (Sevilla) ha resolt l’obertura de judici oral contra el raper mallorquí Josep Miquel Arenas, alies Valtònyc. Arran de la denúncia presentada per la fiscalia de Sevilla i l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC) per haver instat a “matar” a agents d’aquest cos policial durant un dels seus concerts l’any 2018. El raper ha estat acusat d’un presumpte delicte de provocació per cometre un delicte d’atemptat així com un possible delicte d’amenaces agreujades.

En la interlocutòria d’obertura de judici oral, datat el passat 18 de maig, avançat per ABC, aquesta instància judicial dona compte que la Fiscalia demana per a l’acusat una pena de quatre anys de presó i una multa de 3.600 euros per un presumpte delicte de provocació per cometre un delicte d’atemptat. D’altra banda, la petició de l’acusació particular que exerceix l’AUGC demana tres anys de presó en el cas del possible delicte d’amenaces agreujades.

Segons l’AUGC, durant un concert celebrat el 31 de març de 2018 a la localitat sevillana de Marinaleda, l’esmentat raper hauria apel·lat al públic a actuar contra la Guàrdia Civil. Concretament, segons l’associació, Valtònyc va exclamar: “Mateu un puto guàrdia civil aquesta nit, aneu a un altre poble on hi hagi guàrdies civils i mateu-ne un, poseu una puta bomba al fiscal d’una vegada”.

Valtònyc està pendent d’una euroordre a Bèlgica des del juliol del 2018. L’Audiència Nacional el reclama per complir la condemna a tres anys i mig de presó per un delicte d’enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces per les lletres de les seves cançons. La justícia belga encara està examinant la petició i ara està pendent que el Tribunal Constitucional del país digui si la llei belga d’injúries a la corona és vàlida per extradir el jove mallorquí.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides