Què va demanar Joan Carles I a Felip VI quan va abdicar?

Felip VI i Joan Carles I
Felip VI i Joan Carles I

Felip VI amb Joan Carles I

Pilar Eyre, la periodista experta en la Casa Reial, ha publicat una columna a la revista Lecturas on assegura que el rei emèrit Joan Carles I va demanar al seu fill, Felip VI, que es divorciés de Letizia Ortiz, l’actual reina consort d’Espanya. La petició va formular-la el 19 de juny del 2014, un dia després que es fes efectiva l’abdicació de Joan Carles I, el qual havia comunicat el 2 de juny al llavors president del Govern, Mariano Rajoy, la seva voluntat de deixar de ser el cap d’Estat.

Tal com relata Eyre, aquells “van ser uns anys insostenibles per la corona espanyola. El rei actuava impunement, viatjava a països àrabs de forma privada, però amb acompanyament oficial de la seva Corinna de l’ànima, amb la qual s’exhibia tranquil·lament”. La cronista explica que, tot i el comportament del rei, “l’objectiu era Letizia i cap a ella es dirigien tots els dards. Ella ho sabia i no tenia cap arma per defensar-se. Havia estat a punt de tirar la tovallola diverses vegades. No per les infidelitats de Felip, incapaç de la més mínima deslleialtat, sinó per la campanya que s’havia desfermat en contra seu”.

Així doncs, el principal inconvenient perquè Felip fos rei era la seva dona, “i Joan Carles li va demanar que es divorciés”, segons afirma Eyre. “Va afegir que ell, al seu torn, es divorciaria de Sofia i es casaria amb Corinna, que tindria no un estatut de reina, però sí d’altesa reial, i podrien celebrar junts, el 2015, el 40è aniversari del seu regnat amb una gran festa a la qual estarien convidats tots els monarques, oficialitzant així la nova parella reial, Joan Carles i Corinna”, afegeix la periodista.

Eyre es pregunta si va tractar-se d’un “propòsit autèntic i formal” o d’una “conversa banal en una festa d’Anglaterra”, però assegura que gràcies a la intervenció “d’algú amb la sensatesa suficient”, i a la trucada de l’expresident del govern Felipe González, de la qual es desconeix el contingut, “Joan Carles va decidir emetre un comunicat (el d’abdicació) que va agafar per sorpresa a la seva pròpia família: tant Sofia com Felip estaven a l’estranger i Letizia, a casa del seu pare”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides