La Generalitat acull la taula institucional sobre el futur de l’aeroport del Prat

Aragonès, Puigneró i Jordà representen el govern català en una trobada amb responsables de l'Estat central i vuit alcaldes

Pere Aragonès
Pere Aragonès

La taula institucional sobre el futur de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat celebra la seva primera reunió aquest dilluns, a partir de les 16 hores, al Palau de la Generalitat.

Està previst que hi assisteixin, en representació del govern català, el president de la Generalitat, Pere Aragonès; el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

Els representants de l’administració central de l’Estat seran el secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura; el president d’Aena, Maurici Lucena; i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

Pel que fa al món local, hi ha assistiran l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler; l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez; l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda; l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; i l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Cristina Mundet. Està previst que l’Ajuntament de Girona també hi enviï un representant.

La taula institucional es reuneix després que els empresaris celebressin un acte unitari per reclamar un consens sobre l’ampliació del Prat. En aquella trobada, acollida per ESADE, els representants de les grans organitzacions empresarials i altres actors destacats de l’economia catalana van alertar sobre el futur dels joves i van instar les administracions a no deixar passar l’oportunitat d’ampliar El Prat i a assolir un acord ràpid.

El vicepresident Puigneró ha estat fins ara la veu del govern català que més clarament s’ha alineat amb l’ampliació d’aquesta infraestructura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides