Belarra agafa el control de Podemos

Ha estat elegida com a successora d’Iglesias al capdavant del partit després que aquest abandonés la política

Podem ha tancat aquest diumenge l’assemblea per renovar la direcció del partit, la primera amb l’absència de Pablo Iglesias. La seva sortida, primer del govern espanyol i després de la política espanyola, va provocar la convocatòria d’una assemblea a Alcorcón, a on la militància de Podemos ha elegit Iona Belarra per dirigir el partit. Iglesias no hi ha assistit -segons el seu entorn- perquè no vol tutelar la nova etapa del partit.

La ministra de Drets Socials encapçalava una candidatura continuista, però ja ha advertit que vol un Podem més “coral i col·lectiu en què s’escolti els territoris”.

Al seu costat, com a número 2, Irene Montero, la responsable de la cartera d’Igualtat, que s’ha marcat com a objectiu rellançar la vicepresidenta Yolanda Díaz com a futura presidenta del govern espanyol. Així funcionaran, com una bicefàlia: Ione Belarra controlant el partit i Yolanda Díaz -des de fora, no és militant de Podem- preparant la seva candidatura a les pròximes eleccions espanyoles.

Entre les persones que continuaran tenint un paper clau, el portaveu parlamentari Pablo Echenique, o Rafa Mayoral, un dels veterans del partit. També formaran part del Consell Ciutadà estatal Jéssica Albiach i Jaume Asens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides