ERC també relleva Junts al capdavant de l’AMI

L'organització independentista lamenta que la meitat dels municipis inscrits no paguen la quota per por als tribunals

Jordi Gaseni i Ernest Maragall
Jordi Gaseni i Ernest Maragall

El relleu a la presidència de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) té lloc aquest divendres, quan l’assemblea general de l’entitat vota l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni (ERC), com a successor de l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera (JxCat).

L’AMI està ingressant actualment les quotes de només la meitat dels municipis inscrits, fet que Cervera associa amb la por dels alcaldes a ser denunciats als judicials, després que l’AMI hagi afrontat 600 contenciosos des del 2013, segons publica l’Ara.

L’alcalde del Port de la Selva, que l’any 2019 va ser reelegit president de l’AMI amb el compromís de passar el testimoni a Gaseni enguany, es mostra preocupat perquè “la morositat és molt més alta que en exercicis anteriors”, però descarta que s’hagi de traslladar la seu a la Catalunya del Nord per evitar l’acció de la justícia espanyola, i considera garantida la viabilitat de l’AMI, una entitat que presidia Carles Puigdemont a la seva etapa final com a alcalde de Girona, just abans de ser elegit president de la Generalitat.

L’arribada de Gaseni, fins ara vicepresident, a la presidència de l’AMI té lloc poc després que el seu company de files Pere Aragonès hagi estat investit president de la Generalitat. Està prevista la presència d’Aragonès i de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a l’assemblea d’aquest divendres, que se celebra a Tarragona.

L’AMI, que va ser una de les organitzacions de mobilització independentista amb protagonisme durant la fase àlgida del procés, pretén recuperar-lo després d’haver estat exclosa de trobades principals, com la que va abordar la resposta independentista a la sentència del Tribunal Suprem que va condemnar els dirigents del procés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides