Pujol no creu que Catalunya sigui prou forta per independitzar-se

L'expresident de la Generalitat recomana que s’explorin “fórmules no independentistes”

Jordi Pujol
Jordi Pujol

Jordi Pujol afirma en el seu darrer llibre, Entre el dolor i l’esperança, que Catalunya no té prou força per assolir la independència, i advoca perquè els partits polítics s’obrin a “fórmules no independentistes” que garanteixin el manteniment de la “identitat” catalana, segons els fragments avançats per Vozpópuli.

Pujol destaca que les reclamacions independentistes sobre el referèndum i el dret a decidir no tenen gaire concreció, i considera que són “soroll” i “radicals” les demandes sobre la independència, la República catalana i el canvi social, de les quals alerta que compliquen la negociació amb l’Estat central. D’altra banda, critica aquells que mantenen una línia de discurs independentista dura i es neguen a assumir la responsabilitat al Departament d’Interior, que etiqueta de “compromesa”.

Pel que fa a Espanya, l’expresident alerta que encara que Catalunya no aconsegueixi la independència, sí que pot esdevenir un “factor de crisi política” estable. Quant a les institucions comunitàries, Pujol afirma que ell mai es va fer il·lusions sobre una eventual intervenció de la Unió Europea amb relació al procés.

El llibre, escrit per l’exdiputat de CiU i escriptor Vicenç Villatoro, i presentat aquest dimecres, també reflecteix una certa disconformitat de l’expresident sobre el procés de reformulació de l’espai polític de Convergència. En concret, considera que la crisi originada el juliol del 2014, quan Pujol va admetre públicament que havia amagat diners a Hisenda, es podria haver tractat amb més serenor y haver salvat “més mobles, bastants més”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Pujol no creu que Catalunya sigui prou forta per independitzar-se”

  1. Que listo e impresentable, como no hay independencia y por lo tanto sus vergüenzas siguen al descubierto
    Ahora se caga encima y en los pantalones y declara esto nuevo
    Ver para creer, las nuevas declaraciones, del Jefe de la Asociación Criminal
    NO COMMENT

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides