Ferrovial guanya el “contracte d’emergència” per gestionar el 112

Grupo Norte que gestionava el Servei d'Emergències de Catalunya va entrar en concurs de creditors

Ferrovial gestiona des d’aquest dijous el Servei d’Emergències de Catalunya 112, després que l’empresa que gestionava aquest servei, Grupo Norte, entrés en concurs voluntari de creditors argumentant problemes econòmics. Ferrovial ha guanyat el “contracte d’emergència” que s’ha convocat per poder garantir el manteniment del servei. Des de l’organisme s’ha informat que quan Grupo Norte va presentar la renúncia, es va oferir el servei a tres empreses que ja presten serveis a la Generalitat i a l’ajuntament de Barcelona, però que només Ferrovial va presentar una oferta.

El comitè d’empresa del 112 ha denunciat que des de la direcció del Servei d’Emergències de Catalunya no se’ls havia informat de quina empresa es faria càrrec de la gestió del servei i que han rebut la notícia poc abans del canvi de gestor, segons avança l’ACN. Ara els 200 treballadors del 112 que tenen seu a Barcelona i Reus estan en nomina de Ferrovial, empresa que es farà càrrec de la gestió del servei fins al 31 de març del 2022, tot i que a principis d’any es convocarà un nou concurs.

Els treballadors del 112 estaven preocupats per com cobrarien els primers 26 dies del mes de maig i la part proporcional de la paga extra de juny. El comitè d’empresa ha explicat que Grupo Norte, tot i les dificultats econòmiques argumentades per deixar el Servei d’Emergències de Catalunya, s’hauria compromès amb els pagaments del mes de maig, i que encara no se sabia què passaria amb la paga extra.

 

(Visited 274 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari