Els socis de Pedro Sánchez avalen els indults als presos del procés català

Defensen concedir la mesura de gràcia per superar el conflicte, mentre PP, Vox i Cs la rebutgen i la pensen recórrer

Pedro Sánchez amb Oriol Junqueras al Congrés

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compta amb el suport de la majoria del Congrés per concedir els indults als líders del procés. Els partits que van tirar endavant la seva investidura han defensat aquest dimarts que l’executiu faci ús de la mesura de gràcia amb els polítics catalans presos per “donar una via de solució al conflicte”.

Els portaveus d’aquests grups al Congrés s’han pronunciat aquest dimarts sobre aquesta mesura de gràcia, que el govern espanyol no ha decidit encara, a l’espera que el Tribunal Suprem es pronunciï. ERC, PNB, Junts, PDECat, EH Bildu, Més País i Compromís han reclamat avui aquest pas, que consideren valent, per reconduir el conflicte català mitjançant el diàleg. En total, sumant el PSOE i Podemos, 190 diputats dels 350 que componen el Congrés abonarien la concessió dels indults.

En contra s’han mostrat el PP, Vox i Cs. Els populars ja van avisar dilluns que, en cas de concedir-se, els recorreran al Tribunal Suprem.

L’informe del Tribunal Suprem està previst que estigui enllestit aquesta mateixa setmana i algunes informacions ja apunten que el govern espanyol no debat si concedeix o rebutja l’indult, sinó amb quines condicions redueix les penes dels líders independentistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides