L’empresa que atén el 112 entra en concurs de creditors

El sindicat UGT alerta que perilla el sou de més 200 treballadors a Catalunya

Centre del 112 a Reus
Centre del 112 a Reus

Grupo Norte, l’empresa que atén el telèfon d’emergències 112, ha entrat en concurs de creditors i, tot i que la Generalitat ha ofert algunes garanties sobre els drets i els sous dels treballadors, el sindicat UGT alerta que més de 200 empleats a Catalunya es podrien quedar sense cobrar.

Es tracta de 115 treballadors del centre d’atenció telefònica de Reus i dels 112 que treballen a la Zona Franca de Barcelona, als quals la Generalitat ha garantit la subrogació i el manteniment de drets i salaris, però sense fer-se càrrec dels impagaments atribuïbles a l’empresa, recull l’ACN.

Segons el mateix sindicat, Grupo Norte serà substituït al 112 per una altra empresa, que serà contractada a finals d’aquest mes de maig o a principis del mes de juny, i el nou adjudicatari del servei hauria d’assumir el pagament de les nòmines si Grupo Norte no pot.

Portaveus d’UGT han explicat a l’ACN que fins ara no s’han produït impagaments, però que hi ha preocupació davant la possibilitat que a finals d’aquest mes no s’abonin les nòmines. També han indicat que la Generalitat s’ha compromès amb la resolució d’un eventual cas d’impagaments, però que no ha fet explícit aquest compromís.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides