Junts promet lleialtat, però admet que l’acord no genera expectatives

Batet nega rotundament que el Consell per la República aspirés a tutelar la presidència de la Generalitat

El president de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet, ha volgut deixar clar davant l’hemicicle del Parlament la seva aposta sense fissures per l’acord tancat aquest cap de setmana per tirar endavant la investidura de Pere Aragonès. Això no obstant, ha admès també que l’acord no genera expectatives.

Batet ha arrencat la seva intervenció subratllant que “els partits independentistes per separat van perdre les eleccions, però l’independentisme en el seu conjunt les va guanyar”. Ha reiterat que la ciutadania va reclamar a les forces independentistes que es posessin d’acord, i s’ha disculpat pel retard en aconseguir-ho, assegurant que s’ha trigat més del que haurien volgut, amb negociacions llargues i intenses per aconseguir un pacte “treballat, patit i fins i tot suat”.

Ha admès que ha calgut generositat i fer concessions per aconseguir l’entesa i ha garantit que Junts donarà una oportunitat sincera a la taula de diàleg. “Sempre hem dit que la millor solució per resoldre un conflicte polític és el referèndum d’autodeterminació”, ha insistit, tot i admetre que representa unes dificultats enormes perquè cap govern espanyol ha obert cap via de diàleg en el procés independentista.

D’altra banda, Batet ha negat rotundament que el Consell per la República aspirés a tutelar la presidència de la Generalitat. Aquest òrgan ha estat un dels principals esculls per aconseguir l’acord.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides