Joan Ignasi Elena es perfila com a conseller d’Interior del nou Govern

L'exportaveu del Pacte Nacional pel Referèndum i exdiputat del PSC és un dels noms que estudia Esquerra

elena joan ignasi
elena joan ignasi

Joan Ignasi Elena, exdiputat socialista i exportaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, es perfila com a nou conseller d’Interior, un dels departaments que assumirà ERC en el nou Govern que presidirà Pere Aragonès. Així ho han explicat a Efe diverses fonts coneixedores de la decisió, que encara no és ferma perquè està pendent que es tanqui la composició definitiva del futur Govern, que podria condicionar algun últim reajustament per garantir la paritat.

Elena, advocat, exalcalde de Vilanova i la Geltrú i exdiputat del PSC al Parlament, gaudeix de bona consideració a ERC després d’haver-se acostat al partit en ple procés independentista i haver ajudat jurídicament als presos. De fet, en vigílies de la formació de la Generalitat presidida per Quim Torra, va estar a punt de ser nomenat conseller, encara que la seva designació es va frustrar a última hora, un desenllaç que les diverses fonts consultades per Efe preveuen que no passarà aquesta vegada.

Elena va liderar el corrent socialista Avancem i es va desmarcar del seu partit per donar suport a la llei de consultes, en què va buscar empara legal la consulta sobiranista del 9-N de 2014. Avancem es va escindir del PSC i Elena, que va renunciar al seu escó al Parlament, es va acostar a l’òrbita d’ERC de la mà d’Oriol Junqueras, amb qui manté una excel·lent relació.

(Visited 540 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Joan Ignasi Elena es perfila com a conseller d’Interior del nou Govern”

  1. Aquests de EFE s’han confós , han escoltat que el provable Conseller d’Interior era un ex-socialista , el problema es que no es aquest si no Carles Castillo que ja fa dies que està fent declaracions al respecte .
    Aquest bon home a temes socials pot ser però Interior si us plau si es un tros de pa

    Respon

Feu un comentari