Jéssica Albiach, el submarí d’Aguas de Valencia, ataca Aigües de Barcelona

La diputada dels comuns acusa l’empresa en un tuit de “gestió irregular”

Jéssica Albiach

La diputada dels comuns Jéssica Albiach, originària de València, manté una estreta relació amb un dels grups empresarials més importants del seu lloc geogràfic de procedència: Global Omnium (Aguas de Valencia), que presideix Eugenio Calabuig. Aquesta relació li ve de la seva amistat amb Nuria Romeral, secretària particular d’Eugenio Calabuig, amb qui la diputada va coincidir anys enrere al gabinet de premsa de l’expresident Francisco Camps (PP).

També manté un vincle amb el periodista Jesús Civera, amb qui va treballar al diari Levante. Civera s’ha convertit en l’assessor àulic d’Eugenio Calabuig i número 2 de la companyia valenciana. Aquesta relació va quedar retratada en una de les converses enregistrades per ordre judicial a David Madí, que, com a president de l’empresa Aigües de Catalunya (filial de Global Omnium), s’ha convertit en el màxim representant dels interessos de l’empresa valenciana a Catalunya. 

En aquesta conversa –que figura en el sumari del cas Voloh-, Jesús Civera presumeix davant David Madí de la seva connexió amb Jéssica Albiach, que considera que pot ser un instrument útil per arribar fins a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Global Omnium (Aguas de Valencia) intentava vendre un sistema d’anàlisi per trobar rastres de la covid-19 en les aigües residuals de la ciutat.

L’alineació de Jéssica Albiach amb els interessos d’Eugenio Calabuig, que intenta mossegar el mercat que té Aigües de Barcelona (Agbar) a Catalunya i arreu d’Espanya l’ha reflectit en un tuit: “Agbar no només presenta una gestió irregular. A més fa el que sigui per continuar fent negoci amb un bé bàsic per a totes. No deixarem de plantar-li cara, si cal també als tribunals, perquè hi hagi una gestió pública de l’aigua i garantir que arribi a tothom”.

És curiós que una diputada faci, gratuïtament i sense venir a compte, un tuit contra una empresa privada pel sol fet que és competència directa d’Aguas de Valencia. Però Jéssica Albiach oblida dues coses: que el seu president, Eugenio Calabuig, ha estat investigat per un presumpte desfalc de 30 milions d’euros al Banc de València i que Global Omnium (Aguas de Valencia) té adjudicat  el servei d’abastiment d’aigua a uns 300 municipis d’Espanya, Àfrica, Àsia i Llatinoamèrica. No consta que Jéssica Albiach hagi fet mai cap tuit ni hagi endegat cap iniciativa política ni judicial per reclamar la municipalització de les concessions privades que té Aguas de Valencia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides