Hisenda obre una inspecció a Joan Carles I

Reclama més informació al rei emèrit per verificar que la segona regularització va ser veraç i completa

Joan Carles I
Joan Carles I

L’Agència Tributària ha comunicat a Joan Carles I de Borbó, rei emèrit d’Espanya, que li obre una inspecció i li ha sol·licitat informació addicional sobre la darrera regularització fiscal que va emprendre. En concret, ha reclamat als advocats de l’anterior cap d’Estat documentació, factures i contractes que justifiquin la naturalesa de les seves rendes i dels contractes que va signar. A partir del contrast d’aquesta informació amb la que consta a les bases de dades de l’Agència Tributària, es vol comprovar que la regularització va ser veraç i completa.

Joan Carles I va emprendre dues regularitzacions fiscals per rendes que no havia declarat, de manera que va admetre el frau, però va eludir una possible condemna per delicte fiscal. En la primera, el passat mes de desembre, va pagar 678.000 euros per deutes tributaris del període 2016-2018, derivats de l’ús de targetes vinculades a fons opacs del seu amic l’empresari mexica Allen Sanginés-Krause. Aleshores ja no estava protegit per la inviolabilitat que li atorga a la condició de rei, càrrec del qual va abdicar el 2014.

En la segona, aquest mes de febrer, el rei emèrit va regularitzar rendes no declarades superiors als 8 milions d’euros, pagant 4,4 milions per les despeses que va efectuar amb càrrec a la Fundació Zagatka, propietat del seu familiar Álvaro d’Orleans-Borbó, durant el període 2009-2018.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.