Junts amenaça ERC amb la repetició electoral

Jordi Sànchez rebutja facilitar la investidura en funció de quin acord tanquin republicans i comuns

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez
El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha avisat públicament ERC que s’arrisca a la repetició electoral i que no donaran de franc els seus vots per facilitar un govern d’ERC. Així mateix, ha anunciat que publicaran documents de la negociació amb ERC si finalment no tanquen cap acord.

Sànchez ha indicat que, si ERC no aconsegueix arrossegar En Comú Podem a una posició independentista, no tindrà el suport de Junts i haurà de decidir si accepta un acord amb els comuns que, segons considera, suposaria renunciar a l’independentisme.

El dirigent de Junts, que ha reiterat la disposició del seu partit a seguir negociant, ha retret a ERC que “no es pot pretendre guanyar tot un govern amb 33 diputats” i que donés un “cop de volant tan brusc”, perquè va donar per concloses les negociacions i va optar per mirar de governar en solitari.

Sánchez ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio quan queden 16 dies perquè s’exhaureixi el termini per formar govern.

El secretari general de Junts ha concidit amb el candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, que la manca d’acord entre ERC i Junts està relacionada amb el paper del Consell per la República, el qual ha publicat un comunicat aquest dilluns per manifestar que “no és l’enemic ni tampoc cap escull per evitar un pacte de Govern”, i que “ha estat sempre obert” a efectuar canvis “per tal de garantir el màxim nivell d’inclusió i transversalitat”.

A més, aquesta plataforma liderada per l’expresident català Carles Puigdemont ha assegurat que no pretén tutelar ni el futur president de la Generalitat ni un govern autonòmic.

(Visited 153 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari