El PSC rebutja de nou donar suport a un govern d’Esquerra i comuns

En resposta a la petició d'Albiach, que ha demanat els vots socialistes per aprofitar el desacord entre ERC i Junts

El PSC ha tornat a rebutjar donar suport extern a un Govern en minoria entre ERC i En Comú Podem, idea que els mateixos comuns han tornat a recuperar arran del distanciament entre els dos principals partits independentistes durant les negociacions, ERC i Junts. Aquest matí Jèssica Albiach demanava els vots dels socialistes per fer-ho possible.

La negativa l’ha dit la mateixa portaveu socialista al Parlament, Alícia Romero, en una roda de premsa des de la cambra aquesta tarda: “Pere Aragonès no pot ser la solució als problemes del país. No pot tornar a presidir un Govern dividit i caducat”.

En aquest sentit, Romero ha tornat a deixar clara la posició del PSC: l’única alternativa possible a un Govern independentista és un d’esquerres presidit per Salvador Illa, ja que és qui va guanyar les eleccions. A més, Romero ha recordat que “no donarem suport a un Govern que persegueixi la independència”.

Romero no tanca la porta a parlar amb els republicans perquè “parlem amb tothom” però ha deixat clares les línies vermelles: el president d’un Govern d’esquerres ha de ser Illa. Això topa frontalment amb les aspiracions dels comuns, que en els darrers dies s’han vist molt més a prop de ser al proper Govern.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari