Serret reconeix a Llarena que no va fer cas dels advertiments del TC

L'exconsellera va tornar de Bèlgica i va anar a declarar al Suprem acusada de desobediència i malversació

Meritxell Serret reconeix que no va fer cas dels advertiments del Tribunal Constitucional perquè el Govern, del qual formava part, va voler complir el mandat de l’1 d’octubre. L’exconsellera d’Agricultura ho ha dit al Suprem, on ha declarat davant del magistrat instructor del procés, Pablo Llarena.

Serret ha rebut aquest divendres la interlocutòria de processament, l’hi ha lliurat el magistrat Llarena, que l’ha citat després de la seva tornada de Brussel·les, l’11 de març, dia en què es va posar a disposició dels tribunals.

Serret està processada per desobediència i malversació, però aquest últim delicte decaurà perquè després de la sentència del Suprem, Llarena equipara el seu cas al de Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila. De fet, Serret diu que el seu departament no va dedicar ni un euro al referèndum.

Serret ha sortit del Suprem sense cap mesura cautelar. Tan sols s’haurà de posar en mans del jutge sempre que l’hi requereixi. Ara Llarena haurà de decidir si declara l’obertura de judici oral o bé si s’inhibeix i envia la causa a Catalunya, al Tribunal Superior de Justícia.

Els partits independentistes han acompanyat Serret davant les portes del Tribunal Suprem. Des d’allà el vicepresident en funcions i candidat d’Esquerra, Pere Aragonès, ha carregat contra el tribunal per endarrerir l’informe sobre els indults.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides