Jové i Salvadó, a un pas del judici

El TSJC tanca la instrucció sobre l'organització de l'1-O que afecta els dos homes de confiança de Junqueras a Economia

Jové i Salvadó, arribant al TSJC
Jové i Salvadó, arribant al TSJC

Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, alts càrrecs d’Economia durant l’etapa d’Oriol Junqueras com a vicepresident i titular del departament, es troben a un pas d’anar a judici pel seu paper en l’organització de la votació de l’1-O, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi finalitzat la instrucció que els afecta.

Ara, la Fiscalia i les parts hauran de pronunciar-se mitjançant la presentació dels escrits d’acusació i de defensa, abans que es decideixi una data per a l’obertura del judici oral. Jové i Salvadó, detinguts el setembre del 2017 per primer cop, han estat investigats pels delictes de malversació de fons públics, revelació de secrets i desobediència.

La causa de tots dos es va separar de la dels altres alts càrrecs del govern investigats pels preparatius de l’1-O, instruïda pel Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, ja que aquests homes de confiança de Junqueras són diputats d’ERC i, per tant, gaudeixen de la condició d’aforats.

A Jové, actualment el president del grup parlamentari d’ERC, el sumari del cas li atribueix una participació activa en l’organització de l’1-O i la recerca de finançament per a les estructures d’Estat i la desconnexió amb Espanya. A més, considera que va autoritzar que es destinessin més de 2,1 milions d’euros a aquella votació.

A Salvadó, el vincula amb la creació d’estructures d’Estat i, en particular, amb el desplegament de l’Agència Tributària catalana.

Tots dos van dipositar 1,6 milions d’euros de fiança l’any passat quan van ser processats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides