El Tribunal de Comptes passa la factura de la internacionalització del procés a Mas, Puigdemont i Junqueras

Reclama a 36 càrrecs públics independentistes, sota amenaça d'embargament preventiu, els fons públics destinats a l'acció exterior

Artur Mas i Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu

Artur Mas i Carles Puigdemont - Generalitat de Catalunya

El Tribunal de Comptes reclama a 36 alts càrrecs del govern català, entre els quals els expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont, i l’exvicepresident Oriol Junqueras, els recursos econòmics públics destinats per la Generalitat a desplegar la seva acció exterior durant els anys del procés.

Segons avança el diari El Mundo, aquests alts càrrecs, considerats els responsables comptables d’aquesta despesa pel principal organisme supervisor de la gestió econòmica pública a Espanya, han estat citats per una audiència prevista pel pròxim 29 de juny, després que hagi conclòs la instrucció dels fets reflectits en dictàmens de l’Advocacia de l’Estat i la Fiscalia sobre els recursos que va destinar la Generalitat a l’acció exterior.

Entre els alts càrrecs assenyalats com a responsables comptables de la despesa hi ha, a banda de Mas, Puigdemont i Junqueras, els exconsellers Francesc Homs, Neus Munté, Jordi Turull, Andreu Mas-Colell i Raül Romeva, així com secretaris generals, interventors i delegats de la Generalitat l’exterior, corresponents a les ambaixades ubicades a Alemanya, Àustria, el Regne Unit, França, Portugal, els EUA, Suïssa, Itàlia, Polònia, Dinamarca, Croàcia i Bèlgica (davant la Unió Europea).

La mateixa informació, que cita fonts de l’organisme, afegeix que el Tribunal de Comptes no especifica la quantitat reclamada en aquest cas, però sí que es pot procedir a l’embargament preventiu dels béns dels alts càrrecs catalans si aquests no dipositen els fons fins que es tanqui el cas, el qual transcorre al marge de la via de la justícia penal.

Anteriorment, Puigdemont i membres del seu govern van haver de dipositar 4,1 milions d’euros reclamats pel Tribunal de Comptes per l’organització de la votació de l’1 d’octubre del 2017.

(Visited 206 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari