Joan Laporta s’enfonsa en el ‘vaixell pirata’ de la Superlliga de Florentino Pérez

Els periodistes addictes al president del FC Barcelona ja no saben què dir

Joan Laporta
Joan Laporta

Encara que ja circulen informacions que apunten a la imminent deserció del FC Barcelona del que queda de la Superlliga, Joan Laporta ja ha travessat aquest llindar del ridícul en el qual ja no hi ha marxa enrere per al FC Barcelona.

El dissabte passat, abans de la celebració de la Copa del Rei, el president del Barça va signar l’adhesió al projecte de la Superlliga, sent la seva directiva plenament conscient del desafiament que suposava, del risc al qual s’exposava i de la magnitud de l’aventura a la qual es veia arrossegat de la mà del president del Reial Madrid, Florentino Pérez.

No va haver-hi matisos ni explicacions. El FC Barcelona va aparèixer com un més dels 12 clubs amotinats en un torcebraç a la UEFA i la FIFA mai abans plantejat al marge del marc associatiu i jurídic dels organismes internacionals que regulen el futbol. Amb el pas de les hores, el Barça no ha estat ni el més valent, tímidament amagat en el grup i darrere del capità Florentino Pérez, però sí un dels que, ja de manera ridícula, continua tocant en l’orquestra mentre la Superlliga naufraga estrepitosament.

Tot suggereix que Joan Laporta li deu favors a Florentino Pérez, com ara que li deixés penjar la pancarta de l’èxit electoral al costat del Bernabéu, i que en el fons es va creure de cap a peus el conte del president del Reial Madrid, prometent-li una pluja de milions i assegurant-li que en aquesta revolució ho tenia tot lligat i ben lligat.

D’una altra manera, Joan Laporta ho tenia molt fàcil, només havia de trencar i rebutjar un projecte validat en el seu moment per Josep Maria Bartomeu i, de passada, enfrontar-se al Reial Madrid pel lideratge, la credibilitat i el prestigi en l’elit del futbol europeu.

A hores d’ara, ja per poc temps, només queden en la frustrada i frustrant Superlliga tres clubs: Madrid, Barça i Juventus, abandonats a una condemna pública per tenir presidents temeraris, imprudents i veritablement negligents.

És inimaginable fins a quin punt està lligat Laporta a Florentino Pérez per a seguir en aquest vaixell pirata que, a més, l’obliga a actuar contra els interessos del seu amic Javier Tebas, que li va validar l’aval de l’últim segon sense ni tan sols mirar-lo, i d’un dels seus avaladors, el tentacular i poderós Jaume Roures, al qual li hagués caigut l’invent si la Superlliga hagués tirat endavant.

La seva premsa més fidel i adherida ja no sap quines excuses donar ni què dir sobre aquest pas en fals històric, reflex de la poca personalitat d’un president del Barça pusil·lànime i convertit en un peó de la guerra de Florentino Perez i en un oportunista, desesperat i cínic fan de l’equip que li va deixar Josep Maria Bartomeu, amb Ronald Koeman al capdavant, que acaba de proclamar-se campió de Copa i va per la Lliga.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.