Les UCI catalanes sumen 3 nous pacients amb covid-19 i segueixen en situació crítica

El risc de rebrot i la velocitat de contagi del virus continuen augmentant

Una sanitària rentant-se les mans

Malgrat que els hospitals catalans han registrat aquest dijous un descens de pacients amb covid-19 (de 1.724 a 1.697), les UCI han sumat 3 nous malalts (de 511 a 514), fet que agreuja la seva crítica situació.

D’altra banda, i segons les dades facilitades aquest dijous pel Departament de Salut, el risc de rebrot, que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, ha passat dels 336 punts als 346 i la velocitat de contagi del virus d’1,31 a 1,35. Això vol dir que, de mitjana, 100 persones en contagien a 135. Els epidemiòlegs i els responsables sanitaris han subratllat en reiterades ocasions que aquest marcador s’ha de trobar per sota d’1, ja que quan supera aquest llindar entra en expansió.

Així mateix, en les últimes hores s’han comunicat 2.113 contagis i 15 defuncions. Des de l’inici de la pandèmia, s’han comptabilitzat 622.949 casos i 21.609 morts.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides