El Suprem envia al TSJC la causa de Borràs

La seva baixa com a diputada del Congrés i, per tant, la seva pèrdua de condició d’aforada explica el trasllat

Laura Borràs

El Tribunal Suprem ha enviat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la causa oberta contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, per presumptes delictes de prevaricació, frau a l’administració, malversació de caudals públics i falsedat documental durant l’etapa en què era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). El canvi es produeix després que Borràs hagi deixat de ser diputada del Congrés dels Diputats i, per tant, després que hagi perdut la condició d’aforada.

El Suprem va acordar l’obertura del procediment a Borràs el 17 de desembre de 2019 després d’estudiar l’exposició raonada remesa per la magistrada del jutjat d’Instrucció número 9 de Barcelona que apuntava que l’actual presidenta de la cambra catalana havia adjudicat a un conegut seu contractes fraccionats irregularment quan dirigia la ILC.

Ara, i sense que s’hagi procedit a l’obertura del judici oral, el Suprem ha explicat que “ha perdut la competència per conèixer dels fets imputats tant a la persona fins ara aforada, com d’Isaías Herrero, a qui va estendre la seva competència”, i cal remetre testimoni de totes les actuacions al TSJC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides