Per què s’ha queixat Eulàlia Reguant (CUP)?

Eulàlia Reguant

Perquè el passat dimecres va rebre en castellà, i no en català, “els resultats d’uns anàlisis fets” en un Centre d’Atenció Primària (CAP). En una piulada on s’hi pot veure una fotografia de l’informe mèdic, la diputada de la CUP ha explicat que “el laboratori de l’Hospital Clínic els remet en castellà” (els resultats), motiu pel qual ha criticat durament el Departament de Salut: “No sé quina explicació hi ha Departament de Salut, perquè jo no me n’imagino cap de raonable.”

La parlamentària cupaire ha rebut respostes com: “Som una colonia. Vosaltres els polítics aneu dividits i ens heu venut a l’enemic. Deixeu-vos de merdes de dretes i lluiteu per la llibertat dels pobles dels Països Catalans”; “Dins del pacte amb ERC, quin són els punts acordats de la defensa del català? O acabes d’aterrar al món real?”; o “L’ha explicació raonable es que no feu res per la identitat catalana, ens criminaltzeu dient-nos xenòfobs i això dona impunitat a la castellanització de Catalunya”.

Així mateix, un usuari ha volgut recordar a Reguant que en català es diu “unes anàlisis fetes” i no “uns anàlisis fets”, i “les remet” en comptes de “els remet”.

D’altra banda, Plataforma per la Llengua, que ha estat etiquetada a la piulada de Reguant, li ha demanat que faci arribar el seu cas al seu servei de queixes. El col·lectiu ha assegurat a través de Twitter que “calen millores urgents per a garantir els drets lingüístics dels catalanoparlants” en l’àmbit de la salut.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides