El Festival de Cap Roig reactiva l’oferta cultural en plena crisi pandèmica

Festival de Cap Roig
Festival de Cap Roig

A la seu operativa de CaixaBank a Barcelona, s’ha presentat la 21ª edició del Festival de Cap Roig, organitzat per Clipper’s Live amb l’impuls de CaixaBank. En el transcurs de l’acte, l’organització ha revelat el cartell amb els artistes que, a partir del 23 de juliol i fins al 21 d’agost, ompliran amb la seva música l’escenari dels Jardins de Cap Roig, situats en un impressionant paratge davant del mar, entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, a la comarca del Baix Empordà (Girona).

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de la directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, Maria Lluïsa Martínez Gistau, qui ha destacat que “Cap Roig és un esdeveniment que permet impulsar l’activitat cultural, dinamitzar l’economia i generar un impacte positiu; aspectes que aquest any són més necessaris que mai en l’actual context de dificultats que estem vivint”, i ha subratllat que “el festival comptarà amb totes les mesures de seguretat sanitària necessàries”. Per a Maria Lluïsa Martínez, “el suport i la implicació de l’entitat amb el Festival de Cap Roig és una mostra del compromís que CaixaBank té amb els territoris en els quals està present”.

Per la seva banda, el president del Grup Clipper’s i director de Festival de Cap Roig, Juli Guiu, s’ha mostrat molt satisfet i il·lusionat pel cartell presentat aquest any: “Tenim moltes ganes de començar aquesta nova edició, després de la pausa inesperada de l’any passat. Tornem amb més força que mai en un any molt difícil i complicat, reunint un cop més a grandíssimes estrelles en un cartell amb 23 nits extraordinàries. Continuem amb l’eclecticisme que ens caracteritza per arribar al màxim nombre de públic possible. La programació d’aquest any inclou alguns dels artistes més rellevants de l’escena internacional, com Ara Malikian, Juan Diego Flórez o Passenger; de l’escena nacional com Estopa o Raphael; i de l’escena catalana com Manel o Els Amics de les Arts. A més seguim apostant pel ja consolidat Cap Roig Mini i seguirem potenciant la nit solidària, aquest any amb Sara Baras”.

Durant la presentació, s’ha volgut destacar que la 21a edició del Festival de Cap Roig comptarà amb totes les mesures sanitàries i de prevenció contra la COVID-19 necessàries per garantir un entorn segur per a totes les persones que assisteixin als concerts, així com els artistes i els membres de l’organització. L’ús de la mascareta serà obligatori en tot el recinte i totes les zones comptaran amb diversos punts de distribució de gel hidroalcohòlic. El festival, com cada any, se celebrarà a l’aire lliure i el públic tindrà uns seients preassignats. Amb l’objectiu d’assegurar un distanciament social adequat entre els espectadors, l’aforament del festival es reduirà fins a un terç menys de l’habitual (la màxima ocupació serà de 2/3 de l’aforament). A més, el control d’accés es farà a través de dispositius telemàtics, per tal d’evitar el contacte directe entre les persones, i es realitzarà un control de temperatura a tots els qui accedeixin al festival.

 

Cartell de primer nivell amb destacats artistes nacionals i internacionals

El Festival de Cap Roig arriba a la seva 21a edició com el major esdeveniment musical  de l’any a la Costa Brava i el festival d’estiu de referència al sud d’Europa. L’aconteixement reuneix cada edició als noms propis més rellevants del panorama musical nacional i internacional.

Enguany, el concert inaugural tindrà lloc el 23 de juliol i comptarà amb l’actuació de l’artista espanyol Pablo López, que tornarà al festival per presentar el seu quart treball discogràfic, Unikornio, una obra mestra amb què el malagueny torna a superar-se. El colofó a aquesta edició número 21 el posarà Sara Baras amb un magnífic concert que se celebrarà el 21 d’agost. La bailaora més internacional de les arts escèniques ens oferirà l’espectacle Momentos, un projecte molt especial on les emocions, les vivències i les sensacions seran les protagonistes.

El concert de Sara Baras serà l’escollit per CaixaBank per dedicar la seva recaptació a una causa solidària estretament vinculada al territori. Aquest any, la col·laboració es destinarà als projectes educatius de Càritas que ofereixen suport socioeducatiu a infants en risc d’exclusió social de Palafrugell i de la resta del Baix Empordà, amb l’objectiu d’acompanyar-los de manera integral durant el procés d’aprenentatge i garantir la igualtat d’oportunitats.

Aquesta 21a edició comptarà novament amb artistes de la talla de Raphael, que tornarà a pujar a l’escenari de Cap Roig dotze anys més tard per celebrar els seixanta anys d’una trajectòria estel·lar. També podrem veure, per primera vegada al Festival de Cap Roig, el prestigiós tenor internacional, Juan Diego Flórez. Amb una carrera que inclou actuacions en els principals escenaris del món, l’artista s’ha consolidat com un dels grans talents de l’òpera amb la seva veu extraordinària.

Continuant amb el cartell, José Luis Perales trepitjarà també per primer cop l’escenari de Cap Roig per presentar la gira de comiat, Baladas para una despedida. Amb més de cent discos d’or i platí fins a data d’avui, el cantautor espanyol dirà adéu als escenaris amb la presentació de l’àlbum Mirándote a los ojos.

En aquesta edició, Ara Malikian, violinista espanyol d’origen libanès i ascendència armènia, també ens presentarà el seu últim disc, Royal Garage, que mostra un recorregut pels diferents països i estils que l’han acompanyat al llarg de la seva carrera.

Amb més d’un milió i mig de discos venuts, un disc de diamant, dinou discos de platí i nombrosos d’or, Antonio Orozco tornarà a Cap Roig amb el seu esperat retorn discogràfic, Aviónica. Aquest disc ha tardat cinc anys a gestar-se, però ha arribat en el moment adequat gràcies a l’esperit radiant i positiu d’unes cançons que conviden a aturar-se en les coses que importen de debò.

Un altre dels artistes que trepitjarà de nou l’escenari del Festival de Cap Roig és Passenger. El cantautor britànic que va saltar a la fama gràcies al single “Let Her Go”, torna per presentar-nos l’últim àlbum que ha publicat, Songs For The Drunk and Broken Hearted.

Les bandes espanyoles Hombres G, Love of Lesbian i Taburete també actuaran aquest any a Cap Roig, oferint una sèrie d’espectacles per a totes les generacions.

En aquesta edició també podrem veure de nou a l’escenari de Cap Roig a artistes com Manel, que, en aquesta ocasió, ens oferirà en directe les cançons del seu últim àlbum, Per La Bona Gent. Els germans Muñoz, coneguts com Estopa, afrontaran una vetllada molt especial a Cap Roig, on tornen per presentar les cançons de l’últim disc, Fuego, i per recordar els grans èxits que els han convertit en un dels referents del panorama actual.

Sílvia Pérez Cruz és una altra de les artistes que repeteix al Festival de Cap Roig. L’artista empordanesa ens presentarà el seu nou disc, Farsa (gènere impossible), on inclou composicions pròpies en diàleg amb altres disciplines artístiques com el teatre, la dansa, el cinema, la poesia o la pintura.

L’artista multiplatí a Espanya, Antonio José, ens presentarà, per primera vegada en aquest escenari, el seu últim àlbum Antídoto. Es tracta del projecte més internacional que ha fet fins ara, per al qual es va envoltar de companys artistes, compositors i productors de totes les procedències.

Els Amics de les Arts oferiran un repertori de nous i grans èxits. La banda sorprendrà amb un directe explosiu i elèctric que inclourà algunes cançons del seu últim disc, El senyal que esperaves.

El Festival de Cap Roig ens brindarà, una vegada més, l’oportunitat de gaudir de l’enorme energia que transmet David Bisbal en directe. L’intèrpret espanyol ens presentarà les cançons del seu últim treball discogràfic, En tus planes, amb el qual va entrar directament al número u de la llista de vendes a Espanya i que supera ja el triple platí.

Després de vendre més de 60.000 entrades i fer sis plens absoluts en l’última gira a Espanya, Morat tornen aquest any a Cap Roig amb més força que mai. ¿A dónde vamos? Tour és la gira en la qual el grup ens pregunta quina direcció volem prendre després d’aquests temps tan estranys. Després d’una pausa inesperada, el grup colombià arribarà aquest estiu per presentar un xou amb el qual capturaran tota aquesta incertesa.

Aquest any, també comptarem amb l’actuació d’Aitana. La vocalista femenina ídol d’una generació torna a Cap Roig amb el seu últim disc, 11 razones. Aitana s’ha convertit de manera natural en un fenomen musical i social.

Sopa de Cabra i Blaumut també estaran presents novament en aquesta edició del Festival de Cap Roig. Tres dècades més tard de la publicació de Ben endins, Sopa de Cabra recuperaran les cançons d’aquest disc, que va formar part d’una generació. Blaumut, per la seva part, presenta el quart disc d’estudi, 0001, un projecte ideat com una peça conceptual, amb cançons que parlen de l’ésser humà, vorejant la seva part racional, emocional i la més física.

Un any més, Cap Roig aposta pels espectacles familiars pensats per als més petits. Cap Roig Mini comptarà aquest any amb les actuacions del Mag Lari, l’únic artista que ha repetit tres anys seguits al Festival de Cap Roig i que ens oferirà el seu espectacle de màgia amb molt d’humor i amb moltes sorpreses, però, sobretot, amb la il·lusió de sempre.

Aquest any, també comptarem amb l’actuació d’El Pot Petit, que ens presentaran un trosset d’aquest món tan màgic on viuen Jana, Pau, Melmelada Band i molts dels seus amics.

 

Sopar a Via Veneto davant del mar

L’oferta gastronòmica continuarà a càrrec de Via Veneto, un establiment de gran prestigi que ha renovat l’Estrella Michelin de forma ininterrompuda des de fa gairebé 40 anys i que té la qualitat de servei com una de les seves característiques.

Via Veneto basarà la seva proposta gastronòmica en productes de temporada de l’Empordà, comprats a proveïdors locals i en mercats de proximitat, i seguirà comptant amb industrials locals adaptant la seva oferta gastronòmica a cada un dels espais del festival.

 

 PROGRAMACIÓ FESTIVAL DE CAP ROIG 2021

23 de juliol: Pablo López
24 de juliol: Raphael
25 de juliol: Els Amics de les Arts
30 de juliol: Manel
31 de juliol: Juan Diego Flórez
2 d’agost: Antonio Orozco
3 d’agost: Passenger
4 d’agost: Estopa
5 d’agost: Ara Malikian
6 d’agost: José Luis Perales
7 d’agost: Taburete
8 d’agost: Aitana
9 d’agost: El Pot Petit
10 d’agost: Blaumut
11 d’agost: Love of Lesbian
12 d’agost: David Bisbal
15 d’agost: Mag Lari (Cap Roig Mini)
16 d’agost: Morat
17 d’agost: Sílvia Pérez Cruz
18 d’agost: Sopa de Cabra
19 d’agost: Antonio José
20 d’agost: Hombres G
21 d’agost: Sara Baras

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides