Borràs busca substitut pel secretari general del Parlament

La nova presidenta de la cambra catalana fa neteja dels lletrats no afins al procés independentista

La nova presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs (JxCat), ha començat a preparar canvis per formar un nou equip tècnic de màxima confiança que l’ajudi a presidir la cambra catalana. Segons avança Vozpópuli, Borràs ja ha comunicat a l’actual secretari general del Parlament, Xavier Muro, que no compta amb ell per a aquest càrrec en la nova legislatura.

Es dona la circumstància que Xavier Muro, des del seu càrrec de secretari general de la cambra catalana, va dificultar que anteriors meses del Parlament de majories independentistes tiressin endavant iniciatives que posaven en dubte la seva legalitat. De fet, l’expresident català Quim Torra va intentar fer-lo fora quan va decidir no publicar al Butlletí Oficial del Parlament les propostes de resolució contra la monarquia que havien aprovat JxCat, ERC i la CUP.

Ara ha transcendit que Borràs aprofitarà la nova legislatura per fer un equip a la seva mida, i està buscant candidats a secretari general de la cambra entre els altres lletrats del Parlament: Mercè Arderiu, Anna Casas, Clara Marsans, Esther Andreu. Ferran Domínguez, Antoni Bayona, Miquel Palomares i Mario Núñez. Per la seva banda, Xavier Muro passarà a ser un lletrat més de l’equip amb el qual compta el Parlament.

També es dona la circumstància que Borràs haurà de trobar un substitut al lletrat major actual, Joan Ridao, que ha decidit agafar una excedència de la seva plaça al Parlament per tornar a la docència a la universitat. De fet, s’apunta que Ridao, que va ser dirigent d’ERC, podria ser el candidat dels republicans en el cas de poder col·locar un vocal en el Consell General del Poder Judicial.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.