Comença la protesta dels taxistes de Barcelona contra el retorn d’Uber

Concentració i marxa lenta fins a Foment i el Parlament perquè marxi la multinacional

Mobilització de taxistes de Barcelona
Mobilització de taxistes de Barcelona

Els taxistes de Barcelona han començat aquest dijous les mobilitzacions contra el retorn d’Uber a la ciutat. El portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez, ha assegurat que les mantindran fins que Uber abandoni la seva activitat a la capital catalana

Elite Taxi ha convocat una marxa lenta de taxis a partir de les 10 hores que circula per la Gran Via i preveu traslladar la protesta davant la seu de Foment del Treball i el Parlament de Catalunya.

Aquesta associació professional acusa Uber de saltar-se la normativa, ja que considera, per exemple, que hauria de complir amb l’obligació metropolitana d’operar amb una tarifa de preu tancat, la tarifa T3. També denuncia que perjudica els drets dels treballadors i que fa un ús abusiu de les dades dels usuaris de l’aplicació.

L’Institut Metropolità del Taxi (IMET), de fet, ha avisat Uber que no pot operar fins que no l’autoritzi a aplicar la tarifa T3, i ha comunicat que els taxistes que treballin mitjançant l’aplicació d’Uber poden haver d’afrontar multes de fins a 1.250 euros.

Uber, que va marxar de Barcelona el 2019, ha tornat ara com a intermediari entre usuari i taxista, com fa a Madrid, amb un servei de transport amb taxímetre.

La multinacional ha assegurat que la seva activitat és legal i que té una “demanda elevada” del servei que ofereix aquest dijous a Barcelona, malgrat la protesta dels taxistes. A alguns d’aquests professionals els acusa d’intimidar “molts taxistes”, que lamenta que “tinguin pot a sortir a treballar”. Uns 350 taxistes presten el servei a través d’Uber.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides