Comença la protesta dels taxistes de Barcelona contra el retorn d’Uber

Concentració i marxa lenta fins a Foment i el Parlament perquè marxi la multinacional

Mobilització de taxistes a Barcelona
Mobilització de taxistes a Barcelona

Els taxistes de Barcelona han començat aquest dijous les mobilitzacions contra el retorn d’Uber a la ciutat. El portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez, ha assegurat que les mantindran fins que Uber abandoni la seva activitat a la capital catalana

Elite Taxi ha convocat una marxa lenta de taxis a partir de les 10 hores que circula per la Gran Via i preveu traslladar la protesta davant la seu de Foment del Treball i el Parlament de Catalunya.

Aquesta associació professional acusa Uber de saltar-se la normativa, ja que considera, per exemple, que hauria de complir amb l’obligació metropolitana d’operar amb una tarifa de preu tancat, la tarifa T3. També denuncia que perjudica els drets dels treballadors i que fa un ús abusiu de les dades dels usuaris de l’aplicació.

L’Institut Metropolità del Taxi (IMET), de fet, ha avisat Uber que no pot operar fins que no l’autoritzi a aplicar la tarifa T3, i ha comunicat que els taxistes que treballin mitjançant l’aplicació d’Uber poden haver d’afrontar multes de fins a 1.250 euros.

Uber, que va marxar de Barcelona el 2019, ha tornat ara com a intermediari entre usuari i taxista, com fa a Madrid, amb un servei de transport amb taxímetre.

La multinacional ha assegurat que la seva activitat és legal i que té una “demanda elevada” del servei que ofereix aquest dijous a Barcelona, malgrat la protesta dels taxistes. A alguns d’aquests professionals els acusa d’intimidar “molts taxistes”, que lamenta que “tinguin pot a sortir a treballar”. Uns 350 taxistes presten el servei a través d’Uber.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.