Els Mossos tornen a la investigació sobre Borràs

El Suprem encarrega a la policia catalana algunes diligències sobre el suposat fraccionament de contractes

Laura Borràs
Laura Borràs

Els Mossos d’Esquadra participen novament en la investigació que afecta la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, sobre el presumpte fraccionament de contractes públics de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

La policia catalana, segons publica La Vanguardia, ha rebut del Tribunal Suprem l’encàrrec puntual sobre algunes diligències, després d’haver estat el cos policial que s’encarregava de la investigació inicialment.

La titular del Jutjat d’Instrucció número 9 de Barcelona va substituir els Mossos per la Guàrdia Civil, el cos que avui porta les indagacions, i després va remetre el cas al Suprem, ja que Borràs era aforada com a diputada al Congrés.

Ara, Borràs ha tornat a la política catalana, per la qual cosa canvia el seu aforament i la previsió és que el Suprem s’inhibeixi en favor del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La substitució dels Mossos per la Guàrdia Civil al capdavant de la investigació sobre Borràs es va produir després que apareguessin informacions sobre l’escorcoll del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI), i d’un comentari de Borràs a partir del qual es podria interpretar que havia rebut informació del cas de part del conseller d’Interior, Miquel Buch.

Aquesta cap de setmana, la flamant presidenta del Parlament ha atribuït l’aparició de correus electrònics en els quals indicava com fraccionar contractes amb “la policia patriòtica”, tot i que aquests missatges es van trobar durant una etapa de la investigació del cas assumida pels Mossos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Els Mossos tornen a la investigació sobre Borràs”

  1. 200mil euros en contractes, a mi com si se’ls hagués quedat ella els 200mil i picu euros. I Gürtel qe són 900milions,.. O els 70mil milions d’euros als bancs… Això no és important. Vinga ja.. O per unes putes urnes.. que vagin a per lo gros desde el 78 fins ara 🙁

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides